Új vákuumos megfogórendszer a Horst WITTE Gerätebau kínálatában

Az új megfogórendszer egy speciálisan kialakított vákuumasztalból és egy szilárd, de rugalmasan formázható lemezen rögzített satupofákból áll. Amikor a vákuum létrejön, a lemez vályú formában meghajlik, így a satupofák egymás felé mozdulnak. A rendszer ezzel szilárdan rögzítik a munkadarabot.

VacuVice_1

Ez a technológia különösen előnyös lehet az olyan gépeknél, ahol a vákuumellátás eleve adott, így új eljárással még hatékonyabban kihasználhatók a vákuumtechnológia adta lehetőségek. Sokszor előfordul, hogy a munkadarab méretei, vagy a megmunkálás során fellépő erőhatások miatt nem használhatunk hagyományos vákuumos megfogót. Most az új technológiával lehetőség nyílik ezeknek a feladatoknak a megoldására is. A rendszer a különleges formákhoz is jól illeszkedik, így minden esetben szilárd rögzítés érhető el.

VacuVice2

Például ha egy marógépen az egymást követő folyamatok során a munkadarab többszöri átfogására van szükség, viszont a megmunkált felület túl kicsi a hagyományos vákuumos megfogók használatához, ezzel az innovatív technológiával könnyedén megoldhatjuk a problémát. Orvosi területen már használatban vannak ilyen rendszerek, melyeket többek között térdimplantátumok műanyag elemeinek megmunkálásához használnak.

Forrás: Horst Witte Geraetebau

További információ:

A Horst WITTE Gerätebau termékeinek hazai forgalmazója a Büll&Strunz Kft.

A Horst WITTE Gerätebau hivatalos honlapján.

Megosztás
[
    ]