SPEEDIO megmunkáló központok a Brother-től

main_visual

Az ügyfelekkel való szoros együttműködésnek köszönhetően a Tapping Center gépek egyre produktívabbá váltak az évek során. A nagyobb termelékenységre való törekvés és a korábbi szerszámgépek fejlesztéséből nyert technológiai tapasztalatok pedig végül elvezettek a következő generációs megmunkáló központok bemutatásához 2013-ban. Az új megmunkáló központ család a SPEEDIO nevet kapta.

SPEEDIO koncepciófeature_3

Ezek a kompakt szerszámgépek a Brother már bizonyított technológiáira épülnek, és ezáltal képesek a kiemelkedő termelékenység elérésére. Legelőnyösebb tulajdonságaik a tömeggyártásban mutatkoznak meg.

Kiemelkedő termelékenység

A Brother egyedi szervó technológiája biztosítja a lineáris tengelyek magas sebességét és gyorsulását, valamint a gyors szabályzási válaszidőt. Az S500X1 szerszámgép modell maximális gyorsulása például a 2.2G-t is eléri. A mellékidők csökkentésében hasonlóan fontos szerepe van a Brother egyedi automatikus szerszámcserélőinek is, melyekkel akár 1.4 másodperces chip-to-chip szerszámváltási idő is elérhető.

Megmunkálási képességek

A nagy merevségű szerkezeti felépítés tervezéséhez kifinomult számítógépes elemzéseket használtak, és a konstrukciót ezek alapján optimalizálták a tökéletes kialakítás eléréséig. A gépek nagy teljesítményű főorsóval rendelkeznek, melyek a teljes fordulatszám tartományon képesek a hatékony megmunkálásra, és akár a nagy igénybevételű megmunkálásokat is lehetővé teszik. A nagy nyomatékú modellek főorsói 26.2 kW teljesítmény és 92 Nm nyomaték leadására képesek. A megmunkálások pontosságáról kifinomult szoftveres vezérlő funkciók és a 200 blokkos look-ahead modul gondoskodik.

Jobb kihasználhatóság a gép/vezérlő integrált fejlesztésének köszönhetően

feature_2Az egyedi fejlesztésű NC kezelői felületet számos kényelmi funkcióval látták el, mint például a gyorsbillentyűk, a programozható menü, rendszerüzenetek, nyomaték görbe kijelzés, stb. A gép karbantartása kimondottan egyszerű, emellett a rugalmasságának köszönhetően könnyedén telepíthetők perifériás rendszerek is. Az ehhez hasonló funkciók kihasználása teszi lehetővé, hogy a gép használatával növekedhessen a megmunkálási kapacitás és a munkavégzés sebessége.

Környezetbarát kialakítás

A gép egy energia regeneráló rendszert használ, hogy hatékonyan csökkentse az energiafogyasztást. Emellett nagy hatékonyságú orsó motort, energiatakarékos pumpát, LED-es világítást és még sok más energiahatékony megoldást alkalmaznak, hogy ezzel is környezetbarátabb megmunkálást tegyenek lehetővé. Az ilyen jellegű megoldások mellett a gép NC funkciói is az energiatakarékos felhasználást segítik elő, többek között az automatikus kikapcsolás, és még sok más lehetőségen keresztül.

Forrás: Brother

További információ:

A Brother hivatalos honlapján.

A Brother szerszámgépek hazai forgalmazója az M+E Szerszámgép Kereskedelmi Kft.

Megosztás
[
    ]