Radtube csővágó modul a Nukon REX lézervágókhoz

A Nukon REX fiber lézerek új csővágó kiegészítése a Radan szoftver speciális Radtube modulját használja. A csővágási funkcióknak köszönhetően a REX gépek sokkal rugalmasabbá váltak. „Az új bővítmény költséghatékony megoldást kínál minden csővágási folyamatra, ezáltal növeli a felhasználók lehetőségeit,” mondta Alper Tarkan, a Nukon fejlesztési menedzsere.

A Radan eddig is képes volt teljes CAD/CAM megoldást biztosítani a standard REX gépek számára, azonban a Nukon mérnökeivel történő szoros együttműködésnek köszönhetően egy olyan integrált csomagot készítettek, amivel már az új csővágási funkciókat is hatékonyan képesek kezelni.

radan_nukon_pipe_1

A Radan üzleti fejlesztési menedzsere, Paul Monte hozzátette, „Az általunk kifejlesztett új funkció és posztprocesszor nem csak a CNC kódot generálja a Nukon innovatív megoldásához, hanem teljes szimulációs lehetőségeket is biztosít, amivel az esetleges programhibák még a folyamat valós elindítása előtt kiküszöbölhetők.”

Az új technológia Brno-ban debütált, de kiállításra került az Isztambulban megrendezett Makteken, és a hannoveri EuroBLECH-en is. „Mindhárom kiállításon nagy érdeklődéssel fogadták az új terméket, azóta több eladás is történt.” Paul Monte azt is hozzátette, hogy ez a közös munka az eddigi Radan-Nukon együttműködés kiterjesztése, amivel céljuk, hogy egy teljes körű lézervágó megoldást tudjanak biztosítani partnereik számára.

A csővágó funkció alkalmazható különböző fémcsövek vágására és gravírozására, többek között olyan szektorokban, mint a reklámipar, a kézműipar, a dekorációs szektor és számos egyéb fémmegmunkáló iparág.

A Radtube egy piacvezető lézeres CAD/CAM rendszer, melyet forgóasztalos és többtengelyes vágógépekhez terveztek, speciálisan a csővágási folyamatokhoz. Az intuitív programozói rendszer lehetővé teszi, hogy a csöveket és csőszakaszokat egy standard alakzatokat tartalmazó könyvtár segítségével parametrikusan határozzuk meg, így a profilok és a vágásmélységek könnyen megadhatók. A parametrikus alakzatokat tartalmazó könyvtár a cső anyagának kiválasztásakor nyújthat nagy segítséget. Ha egy szükséges szakasz nem található, a ’Freeform’ opció segítségével létrehozhatunk speciális alakzatokat is.

radan_nukon_3

Az ilyen egyedi alakzatok a könyvtárban lévő, előre meghatározott parametrikus formák felhasználásával is elkészíthetők. Amennyiben egyik standard alakzat sem felel meg a feladatnak, a CAD eszközök segítségével a felhasználó egyszerűen megrajzoltja a szakasz középvonal profilját, vagy a külső/belső formáját. A Radtube minden modellezési folyamata 3D-s környezetben zajlik.

A Nukon REX csővágó legfontosabb paraméterei

Maximális csőátmérő Ø130 [mm]
Minimális csőátmérő Ø30 [mm]
Maximális vágható csőhossz 300 [mm]
Maradék csőhossz 100 [mm]
Cső minimális falvastagsága 1-8 [mm]

Forrás: Radan

További információ:

A Radan hivatalos honlapja

A Radan hazai forgalmazója az Enterprise Group.

A Nukon hivatalos honlapja 

A Nukon lézervágók hazai forgalmazója: Nyugat magyarország Metaltrading, Kelet magyarország Laxun kft.

Szeghő Zoltán

Mobil: 06 30/993-4814
info@mtckft.hu

Foltán István

Mobil:06 30/206-7994
laxun@laxun.hu