Nagy méretű 5-tengelyes megmunkáló központ mutatott be az Okuma

A fejlesztők az munkaasztal és az előtoló tengelyek optimális elhelyezésével garantálták a nagy teljesítményű 5-tengelyes megmunkálást még nagy munkadarabok esetén is, miközben a gép helyigényét minimálisra csökkentették. A legnagyobb esztergálható átmérő 1000 mm, a maximális magasság pedig 550 mm. A munkadarab és a főorsó jó hozzáférhetősége mellett a vezérlő panel közelsége teszi igazán könnyűvé a gép kezelését az operátor számára. Az MU-8000V automatizálási rendszerbe való integrálására is számos lehetőség áll rendelkezésre, például egy több palettás APC, egy nagy kapacitású ATC, vagy akár FMS és robotok alkalmazásával is.

Okuma_MU8000V_1

Okuma MU-8000V megmunkáló központ

A kétoszlopos szerkezet, és a mobil bal-jobb trunnion asztal által biztosított nagy merevség kiemelkedő pontosságot kölcsönöz a gépnek az 5-tengelyes megmunkálások során. Az ily módon elért pontosságot pedig még változó hőmérséklet mellett is képes fenntartani a rendszer. Mindezt a Thermo-Friendly koncepció és az 5-tengelyes Auto Tuning System kombinálásának köszönheti. A két egyedülálló technológia összekapcsolásával a szerszámgép kevesebb mint 10 perc alatt automatikusan beméri és kompenzálja a geometriai eltéréseket a tengelyeken, így tartva fent a pontosságot a teljes megmunkálási folyamat során.

Az MU-8000V-vel egy időben egy másik újdonságot is kifejlesztettek, ez a UNIVERSAL CENTER MU-8000V-L nagy méretű 5-tengelyes függőleges megmunkáló központ. Az eszterga funkcióval felszerelt gépet az MU-5000V és MU-6300V gépekkel kombinálva egy olyan széles körű megoldást kapunk, mellyel bármilyen méretű munkadarab könnyedén és kiemelkedő hatékonysággal megmunkálható.

Forrás: Okuma

További információ:

Az Okuma hivatalos honlapján.

2015-től az Okuma gépek hazai forgalmazója a SMARTUS Zrt.

Megosztás
[
    ]