Milltronics 8200-B vezérlő már esztergákhoz is

A Milltronics 8200-B szériás vezérlőjével a cég megmunkáló központjain már korábban is találkozhattunk, mostantól azonban a rendszer sík- és ferdeágyas esztergákhoz is elérhető.

8200-B_3_Mill_cikkA vezérlő kiemelkedően gyors adatfeldolgozásra képes, ami igen fontos előny a nagy sebességű, vagy többtengelyes megmunkálásoknál. Emellett a rendszer memóriáját is 1 GB-ra bővítették. A 8200-B minden a Milltronics vezérlőktől megszokott jó tulajdonsággal rendelkezik, sőt, az új verzióban bővítették ezen képességek tárházát. A vezérlő kompatibilis minden G & M Code programmal, emellett pedig makró programozással, automatizált folyamatokkal és párbeszéd alapú programozási lehetőségekkel segíti a gépkezelő munkáját.

A 8200-B CNC csúcskategóriás felhasználói felülettel rendelkezik, melyben a drótváz és a test alapú megjelenítési módok is az alapfelszereltség részét képezik. A másodpercenkénti 2000 blokkos feldolgozási sebesség teszi lehetővé, hogy megmunkálás közben a szerszám helyzetét folyamatosan előrejelezzük, így elkerülhetők az esetleges ütközések. Az erős grafikai támogatás segítségével a munkadarab megmunkálás utáni állapotát is ellenőrizhetjük, még a megmunkálás befejezése előtt, beleértve azt is, hogy a munkadarabhoz képest hogyan fog állni a szerszám az egyes megmunkálási lépések során. A grafikus ellenőrző funkció segítségével valós időben, vagy még a tényleges megmunkálás előtti szimuláció formájában követhetjük nyomon a folyamatokat. Ily módon megbecsülhetjük a futási- és szerszámcserélési időket. A gyors ellenőrzés funkció segítségével a tényleges futáshoz képest 100-szoros gyorsításban tehetjük ugyanezt, amivel jelentős mennyiségű időt takaríthatunk meg.

8200-B_3_Lathe_cikk

A test alapú grafikus módban kiválaszthatjuk az alapanyagokat, az átlátszó módban pedig a munkadarab belső szerszámpályáit vizsgálhatjuk. Számos szerszámhoz létezik előnézet, köztük a beszúró, fúró és menetfúró szerszámokhoz is.

A 8200-B CNC egy harmadrendű mozgásvezérlővel rendelkezik, amit a gyors tengelymozgások során egy jerk korlátozó algoritmussal egészítettek ki. A gépkezelő különféle karakterisztikák kiválasztásával szabhatja személyre a mozgásvezérlést attól függően, hogy az adott alkalmazásban nagyobb sebességre vagy jobb felületi minőségre van szükség. További fontos előny, hogy a 8200-B CNC vezérlő fájlkezelési képességei is kiemelkedőek, illetve USB és Ethernet csatlakozással is rendelkezik.

Forrás: IC-Hungary, Milltronics

További információ:

A Milltronics gépek magyarországi forgalmazója az IC Hungary Kft.

A Milltronics hivatalos honlapján.

Megosztás
[
    ]