Az eddigi legnagyobb Aberlink koordináta mérőgép

Az Aberlink Innovative Metrology bejelentette az eddigi legnagyobb koordináta mérőgépét, ami az új Azimuth sorozat képviselőjeként került bemutatásra. A felhasználói igényekkel összhangban a sorozat tagjai 1200 x 1000 x 1000 és 1200 x 3000 x 1000 közötti X-Y-Z tengelyméretekkel érhetőek el, és akár 6000 kg-os munkadarabok mérését is lehetővé teszik.

azimuth-3

A költséghatékony Azimuth sorozatot a nagy és nehéz munkadarabok műhelyben történő pontos mérésére fejlesztették. A csúcsminőségű koordináta mérőgép a maximális pontosság elérésének érdekében 0.0001 mm-es útmérővel van felszerelve, emellett pedig egy egyedülálló hajtásrendszer is helyet kapott a gépben, hogy az a teljes bemérési folyamat során tökéletes teljesítményt nyújthasson.

A robusztus gépek a rezgésvédelemnek, valamint a hőkompenzációs opciónak köszönhetően a műhely folyamatosan változó körülményeihez is tökéletesen képesek alkalmazkodni. Ebből adódóan a mérőgép mellett üzemelő szerszámgépek egyáltalán nem befolyásolják a rendszer pontosságát és ismétlési képességét.

Az Azimuth koordináta mérőgépek kulcsrakész csomagként érkeznek, amiben minden megtalálható a precíz és hatékony üzemeltetéshez. A gép vezérlésére egy innovatív érintőképernyős joystick szolgál, ami a távolról történő kényelmes irányítást teszi lehetővé. Annak érdekében, hogy a vásárlók a tényleges igényeiknek megfelelő megoldáshoz jussanak, a géphez számos mérőfej és tapintó, az érintésmentes mérésekhez pedig a CMM-re illeszthető kamera rendszer és szoftver áll rendelkezésre.

azimuth-4

A hardver képességeinek teljes kiaknázását az Aberlink könnyen kezelhető 3D mérőszoftvere garantálja, amely kezdő és tapasztalt felhasználók számára is egyaránt tökéletes. A szoftver használatával a mérés alatt folyamatos 3D-s képet kaphatunk az éppen bemért alkatrészről, a mérés során eltárolt méretek és adatok pedig később tetszés szerint felhasználhatók. Az Aberlink 3D jelenleg a legkönnyebben használható CMM szoftver, így egy profi számára mindössze 5 perc gyakorlás elegendő a viszonylag nehéz mérési feladatok elvégzéséhez is.

A lehető legjobb felhasználói élmény érdekében a standard Aberlink csomagnak részét képezi egy telepítés utáni helyszíni ellenőrzés, egy kezelői tanfolyam maximum 4 kezelő számára, egy Aberlink 3D szoftver magyar nyelvű használati utasítás és az ingyenes telefonos támogatás.

Legfontosabb jellemzők:

 • Könnyen kezelhető Aberlink mérőszoftver
 • Akár 6000 kg-os alkatrészek mérése
 • 0.0001 mm-es útmérők a tökéletes pontosság érdekében
 • Az egyedülálló hajtásrendszer a teljes mérési folyamat során biztosítja a tökéletes teljesítményt
 • Választható Y-tengely méretek 1000 és 3000 mm között
 • Műhelyi körülmények között is pontos munkavégzés
 • Rezgésvédelem
 • Érintőképernyős CMM joystick
 • Számos lehetőség tapintómérők és más kiegészítők használatára
 • Hőkompenzációs rendszer
 • Opcionális CMM kamera rendszer az érintésmentes mérési folyamatokhoz

Forrás: Aberlink

További információ:

Az Aberlink mérőgépek hazai forgalmazója a Werth Magyarország Kft.

Az Aberlink hivatalos honlapja