A Perceptron bejelentette az olasz Coord3 felvásárlását

Az automatizált méréstechnológiai eszközöket forgalmazó Perceptron bejelentette az olasz székhelyű, koordináta mérőgépek gyártásával foglalkozó Coord3 felvásárlását.

A Coord3 koordináta mérőgépek gyártásával és értékesítésével foglalkozik, nemzetközi vásárlói táboruk folyamatosan bővül. Előkelő pozíciójukat annak köszönhetik, hogy a világon jelenleg fellelhető, mindössze két, nagy méretű mozgó keretes mérőgépek tervezésével és gyártásával is foglalkozó vállalat egyikeként repülőgép szárnyak és teljes autókarosszériák méréséhez is kínálnak megoldásokat. A két vállalat egyesülésével ötvözik a kiváló minőségű koordináta mérőgépeket a Perceptron lézeres terchnológiáival, és könnyen kezelhető TouchDMIS vezérlő szoftverével. Az akvizíció után így versenyképes árak mellett, teljes integrált mérőrendszereket értékesíthetnek majd világszerte.

Angelo Muscarella, a Coord3 igazgatója megjegyezte, “Ez jelentős előrelépést jelent számunkra, mivel ezután rendelkezésünkre állnak majd a szükséges források, hogy termékeinket szélesebb közönség számára is elérhetővé tegyük. A Coord3 minden munkatársa számára izgalmas időszak ez, hiszen a Perceptron csapatának részévé válhatunk.”

Jeffrey M. Armstrong, a Perceptron vezérigazgatója hozzátette, “A felvásárlással jelentősen kiterjeszthetjük a kínálatunkat, és továbbfejlesztethetjük a stratégiánkat, hogy világszerte hatékonyabban értékesítsük mérőgépeinket. Mivel jelenleg a Coord3 tevékenysége nem terjed ki az autóipari alkalmazásokra, ezzel a lépéssel egy korlátlan lehetőségeket magába foglaló piac nyílhat meg előttük.”

Egyik legfontosabb célterületük az autóipar, ahol remekül alkalmazhatók a robotkaros mérőrendszerek. A 6 tengellyel dolgozó robotkar képes a teljes karosszéria elemeinek vizsgálatára, a tényleges alkatrészek és a modellek összehasonlításával, így pontos kompenzációs adatokat kaphatunk a mérési folyamat végén. A robotok egyik nagy előnye, hogy közvetlenül a gyártósor mellett használhatók, így a megmunkálás közben is pontos 3D-s méréseket végezhetünk.

A széles választékkal rendelkező vállalat, immár 30 éve foglalkozik 3D szkennerek, lézerszkennerek, robotkaros mérőberendezések és egyéb csúcsminőségű méréstechnikai megoldások fejlesztésével. Jelenleg mintegy 360 munkatárssal dolgoznak a világ több országában, például Brazíliában, Csehországban, Franciaországban, Indiában, Olaszországban, Szingapúrban, Spanyolországban és az Egyesült Királyságban is.

 

Forrás: Perceptron

További információ:

A Perceptron hivatalos honlapja.

A Coord3 mérőgépek hazai forgalmazója a LAMATEC Méréstechnika Kft.

Megosztás
[
    ]