TRUMPF TruLaser 5030 fiber, BrightLine technológiával

A világ egyik legjelentősebb lézeres megoldásokat kínáló vállalataként a TRUMPF már régóta foglalkozik szilárdtest lézerek gyártásával. A hagyományosan lámpa pumpált lézerekkel ellentétben viszont a TruLaser 5030 fiber egy teljesen új, TruDisk lézer technológiát alkalmaz.

TruDisk konstrukcióban egy lemez szolgál rezonátorként, amit energia-hatékony módon, diódák pumpálnak. A TruDisk technológiát, hatékonysága és megbízhatósága miatt az autóiparban is előszeretettel alkalmazzák. A TruLaser 5030 fiber első bemutatkozására 2010-ben került sor. Ekkor a gép legnagyobb előnye a lemezmegmunkálással foglalkozó vállalatok számára az volt, hogy nagyon nagy sebességgel tudott vékony lemezeket vágni. A nagy sebesség és produktivitás mellett pedig ez a szilárdtest lézer rendelkezett minden olyan funkcionalitással is, amit a felhasználók már megszoktak a CO2 lézerektől.

TruLaser_Series_5000_TruFlow_8000_T5661 TRUMPF_TruLaser_5030_fibre

Az új BrihgtLine fiber technológiának köszönhetően azonban a TruLaser 5030 fiber mára már nem csak a vékony lemezek megmunkálására alkalmas, hanem teljesen univerzális felhasználásra is. Ennek az új fejlesztésnek köszönhetően akár 25 mm vastag acéllemezek megmunkálása is elvégezhető a géppel. Jelenleg tehát a BrightLine fiber speciális fúvókája és egyedi vágási paraméterei teszik igazán különlegessé ezt a lézert. “A hozzáadott BrightLine fiber technológia legnagyobb előnye, hogy egyaránt lehetővé teszi a vásárlók számára a vékony lemezek nagy termelékenységű feldolgozását és a vastag lemezek vágását is, jó vágási minőség mellett.”, mondta Simon Kosi, a TRUMPF TruLaser termékmenedzsere. A rendszer egy másik nagyon fontos tulajdonsága, hogy apró kontúrok elkészítésére is lehetőség nyílik, még a nagy anyagvastagságú alkatrészek esetében is.

Ahogy minden TRUMPF lézer, a TruLaser 5030 fiber is számos automatizálási lehetőséggel rendelkezik. A lézertechnológiából adódó nagy pontosság, produktivitás és energiatakarékosság tehát tovább bővíthető az automatizált rendszerek által biztosított gyártási kapacitás növekedéssel és a sorozatgyártás optimalizálásával. A gép vezérlője pontosan ugyanaz, mint minden más TRUMPF lézeré, így a felhasználók könnyedén átállhatnak akár egy CO2 lézerről is a szilárdtest lézerek használatára.

TruLaser 5030 fiber technikai paraméterei:

Munkaterület [mm]3000 x 1500 x 115
Max. anyagvastagság TruDisk 3001 egységgel [mm]
  • Szerkezeti acél: 20
  • Nemesacél: 15
  • Alumínium: 15
  • Réz: 6
  • Sárgaréz: 6
Max. lemezvastagság TruDisk 5001 egységgel [mm]
  • Szerkezeti acél: 25
  • Nemesacél: 20 / 25* (BrightLine fiber opcióval)
  • Alumínium: 20 / 25* (BrightLine fiber opcióval)
  • Réz: 10
  • Sárgaréz: 10
Max. szimultán tengelysebesség [m/min]265
Gépméretek [mm]8300 x 4800 x 2400
Tömeg [kg]12000

 

Forrás: TRUMPF

 

További információ:

trumpf_logo_2Ha további kérdése merülne fel, látogasson el a TRUMPF hivatalos honlapjára.
vagy keresse közvetlenül magyarországi kapcsolattartójukat:

TRUMPF Hungary Kft.
Tel.: +36 1 278 1600
E-mail: info@hu.trumpf.com

 

 

Megosztás
[
    ]