Mitsubishi-Mazak-Edgecam technológiai szeminárium Sóskúton

2015_02_18_Mazak-Mitsubishi_cikkbe

2015. február 18-19-én tartotta meg idei első technológiai nyílt napját a Mitsubishi Materials és Lovász Kft, mint a Mitsubishi forgácsolószerszámok kizárólagos magyarországi forgalmazója, a Yamazaki Mazak magyarországi képviseleténél.

A forgácsolóbemutató alatt nem csak az új fejlesztésű, nagy teljesítményű maró és fúró szerszámok, hanem a Mitsubishi eddig is nagy sikernek örvendő szerszámai is bemutatkoztak. A szerszámok hatékonyságát egy Mazak Horizontal Center Nexus 4000-III megmunkálóközponton demonstrálták a Lovász Kft. szakemberei. A rendezők a szemináriumra az Enterprise Group PLM üzletágát kérték fel a bemutatódarab tervének elkészítésére a Solid Edge tervező rendszerrel és a megmunkálás programozására az Edgecam szerszámpálya tervező rendszerrel.

Az új fejlesztésű szerszámok, melyeket élő bemutatón lehetett megtekinteni:

  1. WSX445 új fejlesztésű síkmaró család 8 élű lapkával
  2. MVX multifunkciós telibefúró család
  3. MS PLUS keményfém gömbvégű marócsalád
  4. MPS1 keményfém fúrócsalád

A Mitsubishi korábbi, sikeres termékei közül a következők kerültek bemutatásra:

  1. AJX váltólapkás teljesítménymaró család
  2. iMX menetes csatlakozású keményfém marócsalád
  3. APX3000 A-geometriás sarokmaró család
  4. Mini-MWS belsőhűtéses keményfém mikrofúró család
  5. VHFVRBD keményfém HPC marócsalád
  6. COFA gépi sorjázó szerszám Heule-tól

2015_02_18_Mazak-Mitsubishi_21Az alkalmazott szerszámok nagy része az új, a Mitsubishi által fejlesztett Smart Miracle bevonattechnológiával került bemutatásra, mely jelentősen jobb kopásállóságot biztosít az eddig bemutatottaknál. A bevonatolás végén a szerszámok további felület finomító eljáráson mennek keresztül, így a végső szerszámfelület jelentősen kisebb forgácsolási ellenállással és jobb forgácseltávolítási képességgel rendelkezik.

A rendezvény jó alkalmat adott arra, hogy a Mitsubishi 2014-15-ös szerszámújdonságai mellett bemutassa azt is, hogy milyen fontos az alkalmazástechnikai együttműködés a szerszámgép, a szerszám és a megmunkálást támogató alkalmazás szállítói között.

Bálint Zoltán, Lovász Kft. szerszámkereskedelmi üzletágának vezetője a rendezvény záró szekciójában elmondta, hogy a tapasztalatok alapján szemináriumaikat a jövőben is a jelenlegi résztvevők közreműködésével kívánják megrendezni.

Forrás:EPLM, Mitsubishi, Mazak [nggallery id=201]

További információ

A YAMAZAKI MAZAK Magyarországi Fióktelepének honlapja

Az Enterprise Group PLM üzletágának honlapja

A Lovász Forgácsoló Kft. honlapja

A Mitsubishi Materials honlapja

 

Megosztás
[
    ]