Egyedi megfogó ujjak egyetlen gombnyomásra

A SCHUNK eGRIP egy külön CAD program nélkül is használható, ingyenes webes megfogó tervező eszköz, ami jelentősen csökkentheti a tervezési munkálatokra fordított időt és pénzt, ha egyedi munkadarabokhoz szükséges megfogó ujjakra van szükség.

A SCHUNK eGRIP a világ első teljes mértékben automatikus 3D tervező eszköze, melyet az additívan előállított megfogó ujjakhoz terveztek. A program ingyenesen elérhető a SCHUNK hivatalos weboldalán. Az optimális 3D-s modell, az ár és a kiszállítási idő kiszámításához minimális információ megadása szükséges. A piacvezető megfogó rendszerekkel és befogó technológiával foglalkozó vállalat által fejlesztett ingyenes, böngésző alapú webes eszköz használatával akár 15 perc alatt elvégezhetjük a személyre szabott megfogó ujjak tervezését és megrendelését.

https://youtu.be/P8hPwxhbQd8

A folyamatosan elérhető intelligens szoftver használata nem igényel külön CAD programot. A felhasználónak mindössze néhány, a munkadarabra vonatkozó adatot kell feltöltenie. Kezdetnek a munkadarab vagy alkatrész STEP vagy STL fájlját kell feltölteni, ezután pedig az olyan egyedi jellemzőket, mint a súly, a megfogó rögzítési pozíciója, és a megfogó ujjak hossza.

SCHUNK eGRIP

A betáplált adatok feldolgozása után néhány másodpercen belül el is készül a pontos ajánlat, ami tartalmazza a 3D-s modellt, a szállítási időt és az eszköz árát is. A SCHUNK eGRIP még a komplex geometriák esetén is képes a számítások gyors és pontos elvégzésére. A kész megfogók azonnal megrendelhetők, vagy ha később szeretnénk befejezni a rendelést, akár el is menthetjük az elkészült ajánlatot. A szerkezet 3D-s modellje természetesen STL formátumban le is tölthető a szoftverből, így az egyből felhasználható a rendszertervezési folyamatok során.

SCHUNK eGRIPAz additív eljárásnak köszönhetően az ilyen módon megrendelt egyedi SCHUNK megfogó pofák nagyon gyorsan elkészülnek. Alapanyaguk a könnyű és kopásálló poliamid 12, amely fehér vagy fekete kivitelben is választható. Gyógyszeripari és egészségügyi alkalmazásoknál FDA engedéllyel rendelkező poliamid 12 felhasználására is van lehetőség. A könnyű szerkezetnek köszönhetően ideálisak a ciklusidők és a rendszer energiafogyasztásának csökkentésére, emellett kisebb robotokkal vagy mozgatórendszerekkel történő alkalmazásuk is lehetséges.

A SCHUNK BSWS gyorscserélő rendszerével kombinálva az egyedi megfogók felhasználhatósága még tovább szélesíthető, és egy új alkatrészskálával történő használatra másodpercek alatt felkészíthető a rendszer. A SCHUNK eGRIP felső pofák a bevezetés első fázisában az univerzális megfogókhoz, PGN-plus 40-től 125-ig, a kis méretű megfogókhoz, MPG 40-től 64-ig, és az elektronikus SCHUNK kétujjas párhuzamos megfogókhoz, EGP 25 és 40-hez érhetők el, de a jövőben a paletta további sorozatokkal is bővülni fog.

 

 

Forrás: SCHUNK

További információ:

A SCHUNK hivatalos honlapján.

Megosztás
[
    ]