2014-ben is találkozhattunk a ZANI présgépeivel az EuroBLECH kiállításon

Mint minden évben, a ZANI idén is részt vett az EuroBLECH kiállításon, ahol a szervo présgépek kategóriáját képviselték. A családi vállalkozás már több mint 50 éve foglalkozik présgépek gyártásával, és tevékenységüket ma már teljes mértékben a szervo présgépek gyártására fókuszálják. Présgépeik Magyarországra is eljutottak, és számos nagy sikert értek el.

[youtube]https://www.youtube.com/watch?v=DtaC3BqwCFc[/youtube]

A szervo présgépek egyik különlegessége, hogy a lendkerék kinetikus energiáját szervo motorok helyettesítik. Ez az a központi tulajdonság, ami a technológia egyre növekvő népszerűségének a hátterében áll, hiszen ezzel megnövelhető a teljesítmény és csökkenthető a szerszámköltség. Ezek a gépek kevesebb karbantartást igényelnek, mégis maximális minőséget biztosítanak. A kimagasló teljesítmény mellett az energiafogyasztásuk is sokkal kedvezőbb, a hagyományos technológiákhoz képest 60%-kal kevesebb energiát fogyasztanak a gyártási folyamatok során.

A ZANI nevéhez fűződik a Magyarországon megtalálható legnagyobb szervo présgép telepítése is, melyet a közelmúltban a Pata Kft. vásárolt meg. Ennio Zaffaroni, a ZANI ügyvezető igazgatója szerint nagy lehetőséget jelent majd a cégnek ez az új 1200 tonnás gép, amivel a vállalat kiszélesítheti az autóiparban végzett tevékenységeinek körét. Egy korábbi gép telepítésekor már nekünk is lehetőségünk nyílt interjút készíteni Pata Józseffel, a Pata Kft ügyvezetőjével. Akkor megtudhattuk, hogy a legfőbb ok, amiért a ZANI présgépeit választották, az az egyedi igények kielégítése, a közös tervezés lehetősége volt. Ennek köszönhetően végeredményben olyan présgépeket kaptak, amelyek személyre szabottak, és tökéletesen megfelelnek a célnak.

További információ

Horváth Miklós
Country sales partner
telefon: 0630/389-4054
fax: 0688/424-616
e-mail: miklos.horvath@zani.net 
web: www.shmconsulting.hu

A Zani honlapja: www.zani.net