Új beszállítói megállapodással bővíti termékportfólióját a Musashi Hungary Ipari Kft.

Új beszállítói megállapodást kötött a Musashi Hungary Ipari Kft. Ez ercsi székhelyű autóipari vállalat 4 millió eurós beruházással differenciálművek gyártását kezdi meg 2017-től - tájékoztatta Nagy András, a japán autó- és motorkerékpár alkatrészgyártó cégcsoport magyarországi gyárigazgatója az MTI-t.

musashiA most induló beruházással tervek szerint az évtized végéig akár évi egymillió darab differenciálmű kerülhet ki az ercsi üzemből.

Közlése szerint ezzel a lépéssel a 2002 óta működő magyarországi gyártóüzem – amely a nagy precizitású megmunkálást igénylő alkatrészek gyártására specializálódott Musashi Csoport egyetlen európai gyártó egysége – eddigi főként gömbcsuklókból és lengőkarokból, valamint vezérműtengelyekből álló termékportfóliója is szélesedik.

Nagy András tájékoztatása szerint a beruházás eredményeként, a termelés felfutása után csaknem 340 ezer erőátviteli alkatrész kerül Ercsiből a BMW kompakt kategóriás személyautóiba és a divatos MINI modellekbe is. A korábbiakban az Audival, a Jaguar-Land Roverrel és a Hondával kötött új szerződésekkel – és a jelenleg is gyártásban lévő termékekkel együtt – a vállalat stabil üzleti alapokon nyugszik; alapvető feladata a Musashi termékek és az általuk képviselt műszaki értékek képviselete az európai piacon.

A fejlődés iránya a termelés további növelésén túl a mérnöki, tervezési funkciók bővítésével történő még magasabb színvonalú vevőkiszolgálás lehet. A szakembergárda ehhez szükséges bővítése is folyamatos – mondta. Emlékeztetett: a cég az idén három új, összesen nagyjából 110 millió eurós beszállítói megállapodást kötött, az eddigiek mellett az Audikba, Jaguárokba és Honda modellekbe is Magyarországon, az ercsi gyárban készült alkatrészek kerülnek.

A gyár termelésének 95 százalékát exportálják, a fő célországok közül Németországot, az Egyesült Királyságot és Lengyelországot emelte ki. Az 5 százalékot kitevő belföldi értékesítést a Magyar Suzukinak szállított kerékagyak adják.

A 10 ezer négyzetméteres ercsi üzemben jelenleg 180 dolgozót foglalkoztatnak. A társaság tavaly 40,5 millió eurós árbevételt ért el, az idei évre 42,5 millió eurót terveznek.

A Musashi Seimitsu Industry Co. Ltd. autóipari konszern Japán mellett a világ számos országában, így az USA-ban, Kanadában, Thaiföldön, Brazíliában is rendelkezik gyáregységgel. A cégcsoport mechanikai autóalkatrészek tervezésére és gyártására specializálódott, fő termékei motoralkatrészek (például vezérműtengelyek), valamint futóműalkatrészek (gömbcsuklók, lengőkarok).

Forrás MTI

További információ:

A Musashi Hungary Ipari Kft. honlapja.