Új asztali 3D szkenner a SHINING 3D kínálatában

A Shining 3D az idei CES 2015 kiállításon mutatta be a legújabb asztali 3D szkenner technológiáját, az EinScan-S platformot. A gyártó célja, hogy egyszerűen és elérhető áron biztosítson magas minőségű 3D szkennelési technológiát minden érdeklődőnek. Az EinScan-S kifejezetten azoknak a felhasználóknak készült, akiknek ipari minőségű, magas felbontású modellekre van szükségük a munkájukhoz.

einscan_2

Az EinScan-S a strukturált fénnyel történő szkennelés fázis eltolásos technológiáját alkalmazza. A mérési folyamat során a rendszer egy előre meghatározott struktúrát vetít a beolvasandó objektum felületére, az onnan visszaverődő fénysugarak pedig két kamerába jutnak, melyek rögzítik az eltérő perspektívájú képeket. A szoftver ezt követően már képes a kamerák pozíciója és a struktúrák perspektivikus torzulása alapján visszaszámolni az objektum 3D-s mélység információit.

https://www.youtube.com/watch?v=r1xnRS-V48U

Természetesen egy teljesen zárt 3D modell létrehozásához egy adott objektumot több szögből is be kell olvasni, ami az EinScan-S esetében két eltérő módon is történhet. Az automatikus beolvasás elsősorban kismérteű tárgyaknál használható. Ennek során a tárgy egy automata körasztalon fordul körbe, miközben a rendszer több szögből is felvételeket készít. Egy körbefordulás ideje 3 perc.

einscan_1

A másik mérési mód az úgynevezett szabad szkennelés, amivel akár 700 x 700 x 700 mm-es tárgyak is beolvashatók. Ebben az üzemmódban a felhasználónak egy állvány segítségével magát a kamerát kell mozgatnia a beolvasandó tárgy körül, az elkészült képeket pedig a szoftver már automatikusan összefűzi, és segítségükkel előállítja az objektum 3D-s modelljét.

A szoftver az ipari szabványnak minősülő STL formátumban hozza létre a 3D-s modellt, így az később bármilyen CAD rendszerbe könnyedén beolvasható. A gyártó elmondása szerint a mérés pontossága jobb mint 0.1 mm, így a beolvasott tárgyak részletessége jelentősen meghaladja a hasonló kategóriájú lézeres szkennerrel beolvasott tárgyakét.

Forrás en.shining3d.com

További információ:

A SHINING 3D termékeinek hazai forgalmazója a CAD-CAM Solutions Kft.

A SHINING 3D hivatalos weblapja.

Megosztás
[
    ]