TruPunch 3000 – új mérce a hatékony stancolásban

A TRUMPF TruPunch szerszámgépei páratlan rugalmasságot biztosítanak az alkatrészek széles skálájának feldolgozására. Az egyszerűtől az összetett, kiváló felületi és élminőséggel rendelkező lemezalkatrészekig, az alkalmazások köre lényegében korlátlan. A TruPunch gépek használatának másik legnagyobb előnye emellett a kiemelkedő gazdaságosság és hatékonyság. Az energia és az alapanyag felhasználásukat is egyaránt a rendkívüli takarékosság jellemzi.

trupunch_1

Az alábbi videóban a sorozat középső tagja, a TruPunch 3000 látható, amely a kompakt Microjoint automatikának köszönhetően gyakorlatilag már egy újratervezett modellnek számít. Ezzel a megoldással kis felületen is magas fokú automatizálás érhető el, amivel a felhasználók hatékonyan csökkenthetik a gyártási ciklusok idejét. A gépre egy nagy munkadarab csappantyút integráltak, amivel az egyedi termékek automatizálása és az akár 500 x 500 mm-es alkatrészek kidobása valósítható meg. A nagy csappantyúnak köszönhetően továbbá a forgatás és a megfogás is részben feleslegessé válik, amivel a termelési folyamat tovább egyszerűsíthető.

A TruPunch 3000 új verziójában a nagy méretű, akár 3 m x 1,5 m-es tábláknál sincsen szükség átfogásra. A gépen továbbra is megvalósítható a maradékrács nélküli megmunkálás, illetve elérhető egy az értékes maradék anyagok kezelésére szolgáló olyan hulladékszállító infrastruktúra, amivel osztályozni lehet az anyagokat. Ez egy igen hasznos kiegészítő a mai világban, ahol a fenntarthatóság egyre fontosabb szemponttá válik.

trupunch_2A rendszer új szerszámtechnológiája Multicut in MultiTool elnevezésre hallgat, ami azt jelenti, hogy egy bélyeg több – általában négy – sugárral rendelkezik a külső kontúrján, egy szerszámban pedig több bélyeg helyezhető el. Ezáltal egy szerszámmal akár 40 különböző átmérőjű lyuk kialakítása is lehetséges. Ennek során a szerszám mindig egy bélyeget aktivál, aminek mindig a kiválasztott sugarával nibbeli ki a kívánt kontúrt.

A TruPunch 3000 a TruPunch gépektől már megszokott rugalmasságot nyújtja a felhasználóknak, olyan lemezalakítási lehetőségekkel, mint a Multibend vagy a görgőző- és prégelő szerszámok használata.

Technikai paraméterek:

 TruPunch 3000 közepes táblaméretTruPunch 3000 nagy táblaméret
Munkaterület [mm] 2500 x 12503000 x 1500
Max. lemezvastagság [mm]6,46,4
Max. stancoló erő [kN]180180
Löketszám: stancolás/jelölés [1/perc]1000/2500800/2500
Szerszámok maximális száma [db]1821
Szerszámcserélési idő (Egyes szerszám) [s]33
Szerszámcserélési idő (MultiTool) [s]0,30,3

Forrás TRUMPF

További információ:

A TRUMPF honlapja

 

Megosztás
[
    ]