Puha geometria a Nezozen Kft.-nél

“Ha meg tudod rajzolni, mi meg tudjuk csinálni!” – szól a Nezozen Kft. szlogenje, és valóban, a Moholy-Nagy ösztöndíjas formatervező, Hukaya Simon komplex  szabadfelületei sem fogtak ki a legújabb szerszámgépekkel felszerelt vállalaton.

Interior Image Test 01

A Nezozen Kft.-nél  ősminták, öntőformák, prototípusok készítésével, egyedi épület- és bútorasztalos munkákkal foglalkoznak és komplett gyártástechnológiával rendelkeznek Krion, Corian, Hi-Macs lapok megmunkálásához. Gépparkjuk ékköve a Belotti FLA 4026 típusú 5-tengelyes marógép, melynek telepítését a CNC Média is bemutatta 2013-ban.

A szerszámgép munkatere 4000x2600x1300 mm, lineáris sebessége akár 80 m/perc is lehet, a tengelyek 0,8 g-s gyorsulásra képesek. A szerszámtár 8 szerszámférőhellyel rendelkezik. A gép moduláris felépítésének köszönhetően további bővítési lehetőségek is  rendelkezésre állnak, mint az automatikus palettacserélő, bővített szerszámtár vagy forgóasztal.

nezo_2Hukaya Simon Japán származású magyar formatervező, a tokiói (Salesian Polytechnic) design technikum elvégzése után Európába utazott, ahol a budapesti Moholy-Nagy Művészeti Egyetemen bővítette szakmai tapasztalatait.

Moholy-Nagy ösztöndíjas “Puha Poligon” projektjének célja a “hajtogatott papír terítékének imitálása a szilárd anyagban”, szabadfelületekből építkező geometrikus plasztika segítségével. A Nezozen Kft.-nél a projekthez kapcsolódó egyik ősformát alkották meg a Belotti FLA 4026-os marógéppel.

További információ:

A Nezozen Kft. hivatalos honlapján.

Hukaya Simon hivatalos honlapján.

Hukaya Simon online portfóliója.

Megosztás
[
    ]