Már nemesfémek is nyomtathatók az EOS PRECIOUS M 080 rendszerével

A fémporból történő 3D nyomtatásra egyre több technológia érhető el a piacon, az EOS GmbH egyik legújabb modellje pedig még tovább növeli a feldolgozható alapanyagok skáláját. A PRECIOUS M 080 névre hallgató additív rendszer már nemesfémek nyomtatására is alkalmas, ami nagy segítséget jelenthet többek között az óragyártóknak és az ékszeriparnak.

A PRECIOUS M 080 az additív rendszerektől már megszokható módon, szerszámok használata nélkül képes jó minőségű fém alkatrészek gyártására, közvetlenül a CAD adatok alapján. A rendszer por alapanyaggak dolgozik, amit rétegről rétegre épít fel az alapanyag szelektív lézeres megolvasztásával. Hasonlóan más 3D nyomtató technológiákhoz, a szabadformájú felületek, üregek, valamint a csuklós és egymásba ágyazott alkatrészek előállítása itt sem jelent problémát. A por formájú alapanyag használata miatt pedig külön támaszanyag használatára sincsen szükség, mivel a meg nem olvasztott alapanyag minden oldalról egyenletes alátámasztást biztosít az alkatrész kinyulú részei számára.

preciousKiemelkedő részletesség

  • A 100 W teljesítményű fiber lézerforrás egyedülálló sugárminőséggel és teljesítmény stabilitással rendelkezik, ami garantálja az optimális gyártási paramétereket a teljes folyamat során.
  • A lézer kis foltméretének köszönhetően a legapróbb struktúrák is tökéletes részletességgel kialakíthatók.

Kifinomult alapanyag kezelés

  • A különlegesen kialakított alapanyag kezelő rendszer biztosítja, hogy a nyomtatás során fel nem használt értékes alapanyag legapróbb része se vesszen kárba
  • A különböző alapanyagok cseréje könnyedén és gyorsan megoldható a patron alapú rendszernek köszönhetően.

Széles portfólió

  • Alapanyagok széles skálája érhető el kifejezetten a PRECIOUS M 080 rendszerhez optimalizált tulajdonságokkal
  • A feldolgozó szoftver számos expozíciós stratégiával rendelkezik, melyekkel optimális építési paraméterek érhetőek el bármilyen alapanyag esetén.
  • A rendszerhez számos kiegészítő érhető el, az egyedi igények teljes körű kiszolgálására.

Forrás EOS GmbH

További információ:

Az EOS GmbH hivatalos honlapján.

 

Megosztás
[
    ]