Kompromiszumok nélküli megoldások a Yasda mérnökeitől

Yasda_tecno_02Nagy pontosságú forgás és nagy pontosságú megmunkálás megvalósítása minden fordulatszám tartományban – Előfeszített, önbeállító főorsó

Yasda_tecno_01A YASDA egyedi, önbeállító előfeszítésű főorsó technológiája nagy előfeszítést biztosít alacsony fordulatszámokon, míg magas tartományokban a generált hő mennyiségével arányosan folyamatosan csökkenti az előfeszítés mértékét. Ez a mechanizmus jelentős előnyt biztosít a hagyományos, állandó előfeszítettségű főorsókhoz képest. A megfelelő előfeszítés a teljes fordulatszám tartományon egyszerre biztosítja az alacsony fordulatú, nagy nyomatékigényű megmunkálások stabilitását és a nagy fordulatú forgácsolás kiváló futáspontosságát. Sok, változatos megmunkálás lehetséges a YASDA főorsó technológiájával, mint a nagy pontosságú eszterga fúrás, nagy nyomatékú forgácsolás, kemény acél nagy sebességű forgácsolása, spirális marás vagy a homlok marás.

Megmunkálási pontosságot meghatározó vezetékrendszer

Egyértelműen kijelenthető, hogy a szerszámgép hosszútávú pontosságát többek között a vezetékrendszer határozza meg. A YASDA edzett, időtálló négyzetes linearis vezetékeket alkalmaz. A vezetékek önállóan, egyenként polírozottak, majd a szerszámgépágy csatlakozófelületeihez csavarozzák. A gépágyon a vezetékek felfekvőfelületeit kézi hántolással készítik elő a nagy pontosság elérése érdekében. A vezetékek csak a kézi hántolás pontos kivitelezése és szigorú ellenőrzése után kerülnek fel a gépágyra. A vezetékek rögzítése után autokollimátorral ellenőrzik a vezetékek egyenességét, majd az egész folyamatot megismétlik a kívánt pontosság eléréséig. Ez az egyik legfontosabb feladat a gépek pontosságának biztosítása érdekében.

Yasda_tecno_03 Yasda_tecno_04

Stabil palettarögzítés a pontos, precíz gyártásért

A YASDA palettarögzítéssel a nagy merevségű, 120 mm – 170 mm-es vastagságú öntöttvas paletták biztosan rögzítik a munkadarabokat a megmunkálás teljes ideje alatt.

Yasda_tecno_05 Yasda_tecno_06

Hődeformációt kompenzáló rendszer

A szerszámgép geometria hődeformációja a műhely gyors hőmérséklet változása miatt lép fel leggyakrabban, de a kivédése kritikus fontosságú nagy pontosságot igénylő megmunkálásoknál. A YASDA hődeformáció kompenzáló rendszere kivédi a hirtelen lezajló hőmérséklet miatt fellépő alakváltozásokat, mivel a szerszámgép ágyában és felépítményében folyamatosan a környezet hőmérsékletének megfelelő (+/-0.2℃) olajat keringet.

Yasda_tecno_07

YASDA MiPS: Kreatív vezérlés

A YASDA MiPS vezérlője kivételesen hatékony automatizáltságot és kezelhetőséget biztosít a gép felhasználóinak:

  • “Karbantartásjelző funkció” – megkönnyíti a napi karbantartási feladatokat
  • “Öndiagnosztika” – hibák helyeinek és okainak kijelzése
  • “Menedzsment funkció” – szerszám menedzsment, gépterhelés követés, gyártáskövetés
  • “Megmunkálási Segítség funkció”
  • A gépet hálózatba szervezetten is lehet működtetni.

 

Forrás:Yasda

További információ

Tecno.Team honlapján.
YASDA honlapján.

Kapcsolattartó:

Thiery Tamás
Tel.: +36 30 946 7147
Email: thiery@t-email.hu