Integrált FANUC lézervágó rendszerek

A FANUC egyedi integrált lézervágó megoldásaival már mindenki kiélvezheti az egyik vezető szerszámgépipari gyártó szakértelmét a csúcsminőségű lézeres alkalmazások területén is.

Az új lézervágó csomagokban a kifejezetten erre a célra kifejlesztett CO2 lézerforrások, a csúcsminőségű CNC vezérlő és a hajtáslánc is mind FANUC termék, melyek együttesen egy olyan optimalizált rendszert alkotnak, ami a legnehezebb ipari körülmények között is könnyedén helytáll. A FANUC CO2 lézerforrás 1 és 6 kW közötti teljesítményével tökéletes lézer minőség érhető el, ami lehetővé teszi a gyors és megbízható 2D vagy akár 3D lézervágást, valamint a kombinált lézer stancolást.

A FANUC lézerforrások kompaktsága, valamint a kedvező energia- és gázfogyasztása a kimagasló megbízhatósággal karöltve, a lehető legmagasabb termelékenységet és alkalmazhatóságot biztosítják a gép számára.

A csúcsminőségű FANUC lézeres vezérlővel nem csak vágógép, de a szerszámgépek vezérlésére is képesek lehetünk. A vezérlő mindkét művelethez szükséges felülettel rendelkezik a gyors és biztonságos kommunikáció fenntartásának érdekében. A vezérlőn keresztül könnyen aktiválhatók és testre szabhatók a lézerspecifikus funkciók, melyek által csökkenthetők a fenntartási költségek, miközben a világon egyedülálló megbízhatóságot és maximális produktivitást biztosítanak.

A 3D-s lézeres megmunkálás 5 (+1) tengellyel, folyamatosan történik, emellett számos 3D-vágófej is használható a lézeres rendszerrel, ami tovább bővíti a az alkalmazási lehetőségek listáját. Az okos funkciók, mint például a TCP programozás, a tanítási lehetőségek, vagy a W-tengely vezérlő, tovább növelik a hatékonyságot.

A rendelkezésre álló szervo- és lineáris motorok széles választékából mindenki kiválaszthatja a számára megfelelő hajtásrendszert, melyek mind tökéletesen ötvözik a megbízhatóságot a maximális gyorsulással és sebességgel a legnagyobb fokú energiahatékonyság érdekében.

A lézer teljesítményének és a tengelyek sebességének valós idejű összehangolásával kimagasló vágási sebesség és tökéletes felületminőség érhető el. Oxidáció nélkül vághatunk szerkezeti acélt 1-től 32 mm-es vastagságig, rozsdamentes acélt pedig egészen 20 mm-es vastagságig.

További alkalmazási lehetőségekért és a produktivitás fokozásának céljából a lézer csomagok FANUC robotokkal is kombinálhatók, amivel egy teljesen automatizált, egyetlen vezérlővel irányítható rendszer is kialakítható. A FANUC minden egyedi igényre egy egyedi megoldással szolgál.

Forrás: FANUC

További információ:

A FANUC hivatalos honlapján.

Megosztás
[
    ]