Ingyenes SOLIDWORKS Mechanical Conceptual oktatóvideók a MySolidWorks portálon

A MySolidWorks portál a SOLIDWORKS témakörébe tartozó minden online anyag gyűjtőhelye. Ha valakinek bármilyen kérdése merülne fel a szoftver használatát illetően, itt választ talál rá. Ha valaki modelleket szeretne megosztani a kollégákkal vagy ügyfelekkel, akkor a MySolidWorks Drive felhő alapú rendszerével ezt is könnyen megteheti. Mindezeken felül pedig, ami talán a legfontosabb, hogy a MySolidWorks Training online oktatóanyagokat is tartalmaz, melyekkel minden felhasználó szabadon továbbfejlesztheti tudását.

conceptual_1

Ebben a szekcióban természetesen a SOLIDWORKS egyik legújabb termékéhez, a Mechanical Conceptual (SWMC) tervezői környezethez is elérhetők oktatóvideók, melyek közül az első öt modul egy regisztrációt követően, teljesen ingyenesen a felhasználók rendelkezésére áll. A Mechanical Conceptual a tervezés korai fázisában nyújt eddig elképzelhetetlen rugalmasságot és intuitív munkafolyamatot az adott terméken dolgozó tervező csapatnak, akik így valóban élethű modelleken keresztül mérhetik fel, hogy hogyan is fog a termék a valóságban viselkedni.

Öt ingyenesen elérhető modul:

Üdvözöljük a SOLIDWORKS Mechanical Conceptual világában

Fedezze fel az SWMC egyedi képességeit és funkcióit, beleértve az egyesített modellezői környezetet, a tervezői munkafolyamatot, a szerkesztési lehetőségeket és a hatékony csapatmunkához beépített kommunikációs eszközöket.

Videó megtekintése

SOLIDWORKS Mechanical Conceptual felhasználói felület

Az SWMC felhasználói felületének néhány eleme már ismerős lehet más szoftverekből. Ilyenek az iránytű, a kereső ablak és a szolgáltatások gomb a felső panelen. A többi elem, mint az akció sáv, a tervezői fa a dialógus ablakok és a feladat panel teljesen megújultak az SWMC környezetben.

Videó megtekintése

Egyesített modellezői környezet

Fedezze fel az egyesített modellezői környezettel történő munka lehetőségeit és a tervezői fa struktúráját. Tapasztalja meg, hogy milyen egyszerűen lehet az egyes alaksajátosságok és az összeállítások elemeinek módosítása között váltani, és ezáltal könnyedén újrarendezni egy koncepciót.

Videó megtekintése

Koncepció tervezés

Az SWMC segítségével különböző részletességű koncepciók dolgozhatók ki. A szoftver képes a mechanizmusok tesztelésére egyszerű 2D vázlatok, primitív 3D alakzatok, vagy akár teljesen parametrikus 3D tervek segítségével is.

Videó megtekintése

Boolean vázlatok

Boolean vázlatok az egymást fedő vázlat objektumok összeadásából, kivonásából vagy metszéséből hozhatók létre. Az eredeti geometriák megőrzésre kerülnek a tervezői fában, és akár a munkatérben is megjeleníthetők. A boolean vázlat eltávolításával lehetőség van visszatérni az eredeti vázlat objektumokhoz.

Videó megtekintése

Forrás blogs.solidworks.com

További információ:

A SOLIDWORKS hazai forgalmazója az EuroSolid Kft.

Megosztás
[
    ]