HSMWorks 2015 – Világszínvonalú Autodesk CAM-megoldás a SolidWorks-közösségnek

Az Autodesk bejelentette a HSMWorks 2015, a SolidWorks® szoftver használói számára készült, teljes mértékben integrált CAM-megoldás kiadását.

A HSMWorks 2015 a harmadik jelentősebb HSMWorks termék, amelyet az Autodesk adott ki a HSMWorks 2012 októberi felvásárlása óta. Ez idő alatt a vállalat tizenkét frissítést is kiadott, bennük több mint száz új funkcióval és fejlesztéssel. A fejlesztéseknek köszönhetően a felhasználók az általuk tervezett modelleket és összeállításaikat a gyártási munkafolyamatba tökéletesen illeszkedve tudják megmunkált alkatrészekké alakítani.

„Az új termék kiválóan bizonyítja az ügyfeleinkkel szembeni elkötelezettségünket, függetlenül attól, milyen CAD-rendszert használnak” – mondta Robert „Buzz” Kross, az Autodesk alelnöke. „A visszajelzések alapján a felhasználók sokra tartják a HSMWorks integrált felületét, könnyű használhatóságát és teljesítményét. Az új kiadás további innovatív frissítésekkel és szolgáltatásokkal bővíti a szoftvert.”

A SolidWorks 2015-támogatással érkező HSMWorks 2015 számos fejlesztése közül kiemelkedik az Adaptive Clearing, a termék rendkívül hatékony nagyolómegmunkálási technológiája. A funkció a szerszámpálya hatékony kialakításával csökkenti az értékes megmunkálási ciklusidőt, és folyamatosan mozgásban tartja a szerszámot az anyag eltávolítása során. A továbbfejlesztett Adaptive Roughing szolgáltatás már támogatja a csavarvonalak kúpos megmunkálását, fejlődött a szerszám alsó helyzetben tartásának kezelése, és optimalizálták a z-szintű átmeneteket. Ezek a fejlesztések tovább csökkentik a ciklusidőt, és hatékonyabbá teszik a gépek üzemeltetését. Az anyagszimuláció teljesítménye tovább javult 3D módban, ami különösen az öntőformákkal és -szerszámokkal dolgozó ügyfelek számára lehet fontos, akik gyakran dolgoznak 3D és szoborfelületű, nagy méretű modellekkel.

hsm2015_1

A frissítés részeként megjelent a HSMXpress 2015, a HSMWorks ingyenes verziója, amely kifejezetten 2-1/2 tengelyes, marással végzett megmunkálási projektekhez készült CAM-funkciókat kínál. A HSMXpress tartalmazza a HSMWorks összes 2D marási és fúrási funkcióját, valamint annak szilárdtest-szimulációs lehetőségeit és utófeldolgozási rendszerét.

A HSMWorks 2015 ezenkívül támogatja a legújabb Intel Xeon processzorokat és a csúcskategóriás munkaállomásokat, például a HP Z840 Workstation gépet, amely összesen akár 36 processzormagot is tartalmazhat. Ennek köszönhetően a HSMWorks 2015 a legújabb technológiákat használva tudja felgyorsítani a szerszámpályák kiszámítását és elvégezni az posztprocesszálási feladatokat. Ez nagyban megkönnyítheti az utolsó pillanatban történt változtatások átvezetését, és felgyorsítja a CNC-programok továbbítását az üzembe.

hsm2015_2

„Minden erőnkkel az olyan, valóban hasznos eszközök fejlesztésére összpontosítunk, amelyekkel professzionális eredményt lehet elérni, függetlenül a felhasználó tapasztaltságától” – mondta Anthony Graves, az Autodesk CAM-termékekért felelős igazgatója. „A HSMWorks mindig ügyfélközpontú termék volt, és a most kiadott változattal ismét bizonyítottuk, hogy milyen komolyan vesszük az felhasználói visszajelzéseket a szoftver továbbfejlesztése során.”

„Hosszú ideje használom a HSMWorks és a SolidWorks szoftvereket, és örömmel fogadtam a hírt, hogy az Autodesk egy olyan eszközt vásárolt, amely régóta alapvető része a gyártási folyamataimnak” – mondta Steve Pearson, a Wills Wing elnöke és főmérnöke. „A HSMWorks 2015 fényesen bizonyította számomra, hogy az Autodesk elkötelezett a HSMWorks termék és a SolidWorks-közösség iránt.”

Forrás www.autodeskforum.hu

Megosztás
[
    ]