Fejlett cipőipari szerszámgyártás a Deszán Kft-nél

Tavalyi évünk egy utolsó videós projektjeként a Deszán Kft. mindennapjaiba nyerhettünk bepillantást, ahol számos lenyűgöző technológiával, és rengeteg, számunkra is új megoldással ismerkedhettünk meg. A cég fő tevékenysége a cipőkészítéshez szükséges szerszámok és kések gyártása, így külön érdekességként ez valóban egy olyan új környezet volt, amilyenben korábban még nekünk sem nyílt lehetőségünk forgatni.

A Deszán Kft. az egykori Tisza cipő területén, Szolnoktól 20 km-re, Martfűn található. A 2000-ben alakult cég ma már közel 70 fővel végzi a termelést. Egyik alappillérük a szabászkések gyártása, melyhez kizárólag csúcsminőségű osztrák késacélokat használnak. A Deszán Kft. által gyártott szabászkések mindig a megrendelő által előírt késprofil használatával, az előírt kivitelben készülnek. Minden olyan területen alkalmazhatók, ahol nagy darabszámú alkatrészt kell rövid idő alatt elkészíteni, úgymint a cipőgyártásban, az autóiparban, valamint a bőr- és díszműiparban. Az acél szabászkések alkalmasak a textiltől a szivacson át a bőrig mindenféle anyag kivágására.

A megfelelő technológia mellett a kések több ezer leütést is minőségromlás nélkül elviselnek. Erről a tökéletes minőségben hőkezelt és köszörült élszalag, illetve az egyedileg gyártott kovácsolt lyukasztók gondoskodnak.

deszan_1

A Deszán Kft. 2010-ben célzott géppark bővítésbe kezdett, így mára a cipőipari cél- és formaszerszámok gyártását is teljes körűen el tudja látni. Technológiáik között megtalálható az alumíniumöntés, a 3- és 5-tengelyes marás, az esztergálás, a tömbszikra forgácsolás, a mikromegmunkálás, a kovácsolás és a köszörülés.

A talpszerszámok kiváló minőségének biztosítása érdekében a Deszán Kft. egy saját fröccsöntő gépre is beruházott 2013-ban. Ezzel lehetőség nyílt a saját szerszámaik tesztelésére, illetve a saját és az ügyfelek szerszámaival történő kis- és közepes sorozatú cipőtalp fröccsöntésre.

deszan_2

A Deszán Kft. nagy hangsúlyt fektet az ügyfeleinek minél gyorsabb és költséghatékonyabb kiszolgálására. A korszerű terméktervezés igényeinek kielégítésére biztosít lehetőséget azzal, hogy vállalja komplett prototípusok rövid határidejű elkészítését, még a sorozatszerszám legyártása előtt. A cég a cipőtalp tervekből, 3D-nyomtatás segítségével kézzel fogható látványterveket készít, míg a cipő felsőrészeket CNC-bőrkivágó berendezéssel állítja elő prototípusok vagy kis szériák esetén.

Ennek köszönhetően a dizájner, a zsűriző bizottság és a kereskedő akár néhány nap után a kezébe veheti a modell számos variációját a tervek végleges jóváhagyása előtt, méghozzá a költséges talpszerszámok időigényes legyártása nélkül. Ezzel a lehetőséggel a megrendelők a tervezési folyamat nagymértékű lerövidítése mellett jelentősen csökkenthetik költségeiket a felesleges szerszámgyártás- illetve módosítás kiküszöbölésével.

A Deszán Kft. a fejlett megoldásainak köszönhetően ma már egyetlen kézből képes a cipőipar igényeinek teljes körű kiszolgálására.

[nggallery id=200]

További információ:

A Deszán Kft. honlapján.

Megosztás
[
    ]