Bimeric SP – Intelligens szervo présgép

A Bihler által bemutatott BIMERIC SP szervo megmunkáló rendszer által a progresszív megmunkálást egy teljesen új nézőpontból ismerhetjük meg.

A BIMERIC SP több, mint egy átlagos prés. Ez egy moduláris gépkombináció, melyet intelligens vezérlővel szereltek fel. Az erőteljes szervoprés, az SP 500 és egy egyedileg konfigurálható BIMERIC platform adják a rendszer alapját. Ez a különleges párosítás, melyben új-generációs kompozit szerszámok és a Bihler technológiái találkoznak, forradalmasítani, jelentősen egyszerűsíteni fogja a kisebb összeállítások precíz gyártását. A préselt és formázott alkatrészek, melyeket az 500kN néveleges erővel dolgozó SP 500 szervoprés készít progresszív formákban, közvetlenül a BIMERIC platformra kerülnek, és végleges összeszerelési folyamatokon esnek át, mindenféle fölösleges logisztikai lépés közbeiktatása nélkül.

BIMERIC-SP_

Csökkentett gyártási költségek – nagyobb hozzáadott érték

Az olyan folyamatok, mint a hideghegesztés, a menetformálás, a csavarok elhelyezése, stb. mind kihelyezhetők a présgépből. Ezáltal csökkenthető a présben használt szerszám hossza, ami növeli az egyes feldolgozó állomásokhoz való hozzáférhetőséget. A folyamatos alkatrészkezelés leegyszerűsíti a folyamatláncot és állandó magas minőséget biztosít. Emellett rengeteg pénzt spórol meg a gyártásra és logisztikai folyamatokra fordított kiadások nagymértékű csökkentésével.

További feladatok elvégzéséhez a moduláris Bihler NC rendszer olyan átfogó modul portfólióval rendelkezik, amivel szinte bármilyen formázási, mozgatási és összeszerelése feladat elvégezhető.

Minden egy kézből – egyetlen vezérlő minden feladathoz

A Bimeric SP kis és közepes sorozatú összeállításoknál is hatékonyan használható, minimális beállításmódosítások mellett. Mindez a legújabb szervo- és vezérlőtechnológiának köszönhető. A Bihler VariControl VC 1 gép- és folyamatvezérlő rendszer képes minden funkció kezelésére és minden megmunkálási folyamat irányítására. Ily módon a kezelői felületek különbségeiből adódó problémák könnyedén kiküszöbölhetők. A VC 1 kényelmes és megbízható gyártási folyamatokat biztosít.  A cserélési folyamatok a személyre szabott vezérlő egyetlen gombnyomásával elvégezhetők, 100%-ban megismételhetők. Minden funkció, minden tengely és tengelymozgás külső programozás nélkül, közvetlenül a vezérlőn konfigurálható. A bASSIST multimédiás diagnosztika és online támogatási rendszer videókkal, ábrákkal és más hasznos információkkal támogatja a felhasználókat, segíti a folyamatok optimalizálását.

SP-500

Progresszív szerszámok rugalmas integrálása

A szabadon programozható löketek és löket pozíció beállítással válik lehetővé a már létező, vagy új-generációs szerszámok rugalmas integrálása. A programozáshoz mindössze 3 érték megadása szükséges: lökethossz, előtolás és nyitás az alsó holtponton. Ezek az értékek a szerszám programban tárolódnak és automatikusan beállításra kerülnek szerszámcsere esetén. A dinamikus szervomotoron keresztüli direkt hajtás ideális a rugalmas mozgások elvégzésére a megmunkálási folyamatok során. Az SP 500 szervoprés akár 76  mozgás elvégzésére is kibővíthető. A szerszámcserélő rendszer pedig kimagaslóan rövid cserélési időket biztosít.

100%-ban megbízható

A gépet különböző érzékelő rendszerekkel szerelték fel, hogy maximalizálják a folyamatbiztonságot. Egy dinamikus visszahúzás mélységet vezérlő berendezés garantálja a biztonságos prés folyamatokat. A berendezés minden sebesség mellett precízen képes szabályozni az alsó holtpont pozícióját. Folyamatosan méri és figyeli a hőmérsékletet, az erőt, a pálya adatait és rezgést. Ezeket aztán összehasonlítja az előre beállított küszöbértékekkel, korlátozó görbékkel, hogy az esetleges sérülések, a gépben és a szerszámokban okozott károk elkerülhetők legyenek.

 

Forrás: Bihler

További információ:

A Bihler hivatalos honlapján.

A Bihler hivatalos magyarországi forgalmazója, az IC-Hugnary Kft. honlapján.

Megosztás
[
    ]