Bemutatkozik a Cursor CNC Kft., a PINACHO esztergák forgalmazója

cursor_4A Cursor CNC Kft. az európai gyártású hagyományos-, semi-CNC- és CNC esztergák forgalmazását tűzte ki céljául. A családi tradícióra épülő spanyol PINACHO gyár termékei magas műszaki színvonalat és kiváló ár-érték arányt képviselnek. Esztergáik Európa számos országában igen elterjedtek, ezért számítanak arra, hogy a hazai közönség is hasonló örömmel fogadja majd az egyszerű, de rendkívül megbízható és tartós termékeket, melyeket két év gyári garanciával forgalmaznak.

cursor_3

A gyárat 1946-ban alapította Antonio Pinacho, a nevével forgalmazott eszterga megalkotója. A kor műszaki színvonalát meghaladó termékek, a fejlesztéseknek köszönhetően, rövid időn belül igen jó minőségűvé és keresetté váltak. A cég mára az egyik legismertebb európai eszterga gyártóvá nőtte ki magát. A saját öntödével és összeszerelő műhellyel rendelkező gyár kapacitása meghaladja az évi 3000 darabot. A PINACHO esztergák elsősorban az  európai piacra készülnek,  ahol a rendkívül kemény árversenyben is megállják a helyüket.  Éppen ezért  az ipar szinte minden területén előfordulnak, a precíziós szerszámgyártástól kezdve a nagyméretű alkatrészgyártásig. A gépeket az egyszerű kezelhetőség, az előállítható kiváló felületi minőség, a megbízhatóság és a hosszú élettartam miatt előszeretettel alkalmazzák a szakember-képzésben is.

Hagyományos eszterga

Manapság kevés olyan európai gépgyártót lehet találni, aki még mindig gyárt és fejleszt hagyományos esztergákat. A Pinacho SC sorozata a gyár legújabb fejlesztése, mely 750-3000 mm-es csúcstávolsággal érhető el.

semi-CNC

A számítógép vezérlés népszerűvé válása miatt a továbbfejlesztett SE modellek kaphatóak semi-CNC kivitelben. A gyártó a Siemens legegyszerűbb 808D vezérlőjével látta el ezt az esztergát, törekedve a kedvező ár-érték arányra.

CNC eszterga

image description

A PINACHO megtartotta a síkágyas kivitelt, gondolva arra, hogy nagyobb csúcstávolságok esetén, a stabilitás megőrzése miatt a ferdeágyas gépek sokkal nehezebbek. Ez azt jelenti, hogy több bennük a vas, amit szintén a felhasználókkal fizettetnek meg versenytársaink. A kategóriájában a konkurens termékeknél csaknem minden mechanikai paraméterében jobb gépet a hazai piacon legnépszerűbb SIEMENS vezérléssel látták el, de elérhető FANUC és Fagor vezérléssel is.

A Cursor CNC Kft. fontosnak tartja a gépeik élőben történő bemutatását ezért idén májusban részt vesz a MACH-TECH szerszámgépipari kiállításon, továbbá előzetes egyeztetést követően Budaörsi bemutatótermében is szívesen lát minden érdeklődőt.

Forrás Cursor CNC Kft.

További információ:

A Cursor CNC Kft. hivatalos weblapján.

A PINACHO hivatalos weblapján.