B3.ATA – automatizált élhajlítás mesterfokon

Rugalmasság és hatékonyság - ezek voltak a Salvagnini mérnökeinek legfőbb céljai, amikor a B3.ATA élhajlító gépet tervezték. A kitűzött célok megvalósításának eredménye pedig egy hatékony, sokoldalú, jól kihasználható automatizált élhajlító rendszer lett.

big_b3_flexibility_01

Ez volt az első alkalom, hogy a B3-as élhajlító gépet egy automatizált szerszámbeállító rendszerrel együtt mutatták be. Az beállító eszköz az ATA nevet kapta, ami az automata szerszámbeállító (Automatic Tool Adjuster) elnevezés rövidítéséből ered. Az ATA segítségével a szerszámhossz automatikusan változtatható a megmunkálási folyamatnak megfelelően, ami rengeteg időt spórolhat meg a felhasználó számára, ezzel pedig jelentősen javítja a termelés hatékonyságát az első szériás és a parametrikus alkatrészek esetében is. Mialatt a kezelő a következő munkadarabért nyúl, a rendszer automatikusan beállítja a kívánt szerszámhosszt és az alsó szerszám V-jét.

Az alábbi képen jól látható, hogy a rendszer pontossága rendkívül nagy, ami a megfelelő paraméterek automatizált beállításából fakad. A képen látható sárga kör, egy emberi hajszál vastagsága (80 μm), benne a zöld kör a hagyományos élhajlító gépek pontossága zölddel (10 μm), végül a piros kör a B3.ATA pontosságát jelöli (2 μm).

B3_flexibility_Precision_and_repeatability

A B3 élhajlító és az ATA szerszámbeállító rendszer olyan rugalmas és hatékony kombinációt alkotnak, mellyel különböző munkadarabok hajlítását is sorozatban végezhetjük. Ez tehát tökéletes eszköz az olyan felhasználók számára, akik sok, egymástól kis mértékben eltérő alkatrésszel dolgoznak, mivel számukra hatalmas előnyt jelenthet a hajlítási ciklusok időigényes újraszerszámozási folyamatainak kiküszöbölése. A rendszer használatával a hatékonyság egy új formáját ismerhetjük meg. Olyan megoldást jelent a hajlítási folyamatokra, amit kimondottan a mai ipari szükségleteknek megfelelően terveztek.

Forrás: Salvagnini

Korábbi cikkünk a B3-as hajlítógépről

További információ:

A Salvagnini hivatalos honlapján.

A Salvagnini magyarországi gyári képviselete, az SHM Consulting Kft.

Megosztás
[
    ]