A Makino ProVis távoli diagnosztikai technológiával maximalizálható a gépek rendelkezésre állása

A Makino bemutatta a legújabb ProVis távoli szerszámgép diagnosztikai (RD) technológiáját. Ezzel az eszközzel a Makino műszaki szakemberei tisztább betekintést nyerhetnek az ügyfelek megmunkáló központjaiba, ennek köszönhetően pedig hatékonyabban tudják felmérni a potenciális problémákat, és képesek maximalizálni a szerszámgépek rendelkezésre állását.

provis_1

“A Makino szerszámgépeket éveken át tartó megbízhatóságra és kiemelkedő teljesítményre tervezték, szükség esetén azonban a ProVis RD technológiája lehetővé teszi a cég szervíz technikusainak a távolról történő probléma elhárítást.” – foglalta össze Mark Rentschler, a Makino marketing menedzsere.

provis_2A rendszer működéséhez mindössze egy internetkapcsolatra és a Makino VNC szerver szoftverére van szükség. Ezt követően pedig a műszaki támogatásért felelős szakemberek már képesek valós időben betekinteni a szerszámgépek Pro5 vezérlőjébe. A ProVis diagnosztikai eszközön keresztül a technikus pontosan ugyanazt a képernyő képet látja, mintha ott állna a gép mellett, így pedig már egyszerűen végigvezetheti a helyszínen lévő gépkezelőt a probléma megoldásának folyamatán.

A ProVis technológiával tehát jelentősen felgyorsítható a szerszámgépeknél esetlegesen fellépő problémák elhárítása. A megmunkáló központok állapota gyorsan diagnosztizálható, ami nagyobb rálátást biztosít a Makino szakembereinek a hatékony szerviz támogatáshoz, és ezáltal minimalizálható az aktív termelésből kiesett idő. A Makino-nak ez az új értéknövelő szolgáltatása ingyenesen elérhető minden Pro5 vezérlővel rendelkező ügyfél számára.

A Makino minden szerszámgépére, azok teljes élettartamában vállal technikai támogatást, a gép életkorától függetlenül. Ez azt jelenti, hogy szükség esetén több mint 15.000 különböző alkatrész érhető el az ügyfél számára a cég raktáraiból, melyeket online vagy telefonon is meg lehet rendelni.

Forrás Makino

További információ:

A Makino hivatalos weblapján.

Megosztás
[
    ]