A Haas függőleges megmunkálóközpontok ritkán említett előnyei

Forgácsolás során az egyik legalapvetőbb feladat a szerszám megfelelő hűtése-kenése, illetve a forgács eltávolítása a forgácsolási zónából. Mit kínál erre a Haas?

HAAS_sliderA Haas függőleges megmunkálóközpontjainak több, ezeket a problémákat orvosló megoldása is van. A hűtő-kenő folyadékok megfelelő helyre juttatásában kulcsszerepe van a főorsó körül elhelyezkedő gyűrű, melynek fúvókáin keresztül közvetlenül a szerszám köré jut a kenőanyag. Ez a gyűrű minden Haas megmunkálóközpont alapfelszereltségéhez tartozik. A következő, hatékony elem a P-fúvóka, azaz a programozható fúvóka fej, melyet minden egyes szerszámhoz önállóan lehet beállítani, de természetesen nem lehet megfeledkezni a főorsón keresztül történő szerszámhűtésről sem, mely az egyik leghatékonyabb eszköz a kenésre és a forgács eltávolítására.

Természetesen a léghűtés sem maradhat ki a lehetőségek közül, ha száraz megmunkálást kell végezni. A P-fúvókához hasonlóan léghűtéssel is rendelkezésre áll programozható fúvóka, illetve az olajköd kenésre is találhatunk megfelelő opciókat a Haas kínálatában.

Forrás:Haas

Megosztás
[
    ]