100 éves születésnapját ünnepli az Allison Transmission 2015-ben

Az Allison Transmission Holdings Inc. ma bejelentette, hogy 2015-ben különleges események és tevékenységek sorozatával ünnepli centenáriumát.

allison_kiemelt„Cégünk és alapítónk történelme is hihetetlenül gazdag” – mondta Lawrence E. Dewey, az Allison Transmission elnöke. „Örülünk, hogy az idén világszerte megoszthatjuk ezt az örökséget munkatársainkkal, üzleti partnereinkkel és mindazokkal a közösségekkel is, ahol márkánk megjelenik.”

Az Allison egészen 1915. szeptember 14-ig, az Indianapolis Speedway Team megalakulásáig vezeti vissza történetét. Mint az Indianapolis Motor Speedway társ-alapítója és több versenyistálló részbeni tulajdonosa, James A. Allison, a neves feltaláló, újító és üzletember megalapította precíziós gép üzletét és kísérleti üzemét a Speedway Fő utcáján, melyet Allison Experimental Vállalatnak nevezett el, s amelyet autós versenyei támogatására hozott létre.

„Vállalatunkat az innováció, a minőség és megbízhatóság alapjaira építették” – mondta Dewey. „Noha azóta 100 év telt el, büszkén állíthatom, hogy ezek az értékek maradtak vezérlő elveink a mai napig. Termékeinkkel és szolgáltatásainkkal jobbá tesszük világunkat.”

Mára az Allison Tranmission a haszongépjárművekben alkalmazott automata sebességváltók legnagyobb gyártója, valamint vezető szerepet tölt be a hibrid-meghajtások gyártásában is. A vállalatnak hozzávetőleg 2700 dolgozója van világszerte, és több mint 80 ország piacán van jelen, beleértve gyártó helyszíneket az USA-ban, Magyarországon és Indiában, nyeresége pedig évi 2 milliárd USA dollár.

img_0992

Az Allison Transmission

Az Allison Transmission (NYSE: ALSN) a közepes- és nagy teherbírású, haszongépjárművekben alkalmazott automata sebességváltók legnagyobb gyártója, valamint vezető szerepet tölt be a városi buszokban alkalmazott hibrid-meghajtások gyártásában is. Az Allison váltókat többek között hulladékgyűjtő-, építőipari-, tűzoltó-, és áruelosztó-járművekben, buszokban, lakóautókban, valamint a védelmi és energia-szektorban alkalmazzák. Az 1915-ben alapított vállalat központja Indianapolisban (Indiana állam, USA) működik, és hozzávetőleg 2700 dolgozója van világszerte. Az Allison több mint 80 ország piacán van jelen, regionális központjai működnek Hollandiában, Kínában és Brazíliában, gyárai pedig az Amerikai Egyesült Államokban, Magyarországon és Indiában találhatók. Az Allison világszerte hozzávetőleg 1400 független kereskedelmi és forgalmazó helyszínnel is rendelkezik.

4 évvel ezelőtti cikkünkben az új szentgotthárdi Allison Transmission gyár avatásáról készítettünk beszámolót. A cikk itt olvasható.

Forrás: Allison Transmission

További információ:

Az Allison Transmission hivatalos honlapján.

Megosztás
[
    ]