Új kompakt mérőgép a Hexagontól

Az egyik vezető méréstechnológiai megoldásokat kínáló vállalat, a Hexagon Metrology bemutatta legújabb kompakt lézeres mérőgépét, a Leica Absolute Tracker AT960-at.

Leica Absolute Tracker AT960

A rendkívüli hordozhatóságú és könnyedén használható új gépet úgy tervezték, hogy kielégítse a nagy sebességű, dinamikus, 6 szabadsági fokkal (6DoF) rendelkező mérőgépek iránti növekvő keresletet. A beépített Leica lézeres kiegészítőkkel az AT960 rendszerhez a Leica T-Probe, Leica T-Scan eszközöket használhatjuk a mérések során. A hot-swap funkció és az IP54-es szabványnak megfelelő tervezés a legnehezebb körülmények között is alkalmazhatóvá teszi a gépet.

Az AT960 mellett a sorozat egy másik új tagja, az AT930-as rendszer is a közelmúltban debütált. A gép a 6 szabadsági fok kompatibilitást kivéve az AT960 minden tulajdonságával rendelkezik, így tökéletes hordozható 3D megoldást jelent, páratlan dinamikus képességekkel és valós idejű működéssel.

„Az új AT960 és AT930 lézeres mérőgépek a legújabb elektronikai és optikai technológiákkal vannak felszerelve. A PowerLock, az abszolút interferometria és az optikai miniatürizálás jelenlegi fejlesztéseinek kihasználása tette lehetővé számunkra, hogy kiadjuk a hordozható termékek új generációját,” mondta Duncan Redgewell, a Leica méréstechnikai termékvonal ügyvezető igazgatója. „Az AT960 és AT930-as rendszerek helyettesítik a nagysikerű AT901 és T-Cam termékeket, valamint kiegészítik a Leica Absolute Tracker AT402 tulajdonságait. Teljes körű, modern megoldásokat kínálunk lézeres mérőgépeinkkel, ezzel lehetővé tesszük ügyfeleink számára, hogy tökéletes megoldást találjanak a speciális igényeiknek megfelelően.”

Ahogy az a videóban is jól látszik, a gép összeállítása és használata kifejezetten könnyű. Nem igényel hosszú beállítási folyamatokat, egyszerű kézi eszközökkel egy olyan bonyolult felületet is könnyedén bemérhető, mint az Infinity Red Bull Racing Forma 1-es autójának felülete. A Leica Absolute Tracker sorozat legújabb tagjai tehát tökéletes méréstechnológiai megoldást jelentenek a nehéz gyári körülmények adta mérési problémákra, ezzel megfelelő választást jelenthetnek minden iparág képviselőinek.

Forrás: Hexagon Metrology

További információk:

A Hexagon Metrology honlapján

Megosztás
[
    ]