Új csúcskategóriás Yaskawa DX200 vezérlő Motoman robotokhoz

Az idei EuroBLECH kiállításon a Yaskawa bemutatta a DX200 vezérlőjét, melyet speciálisan Motoman robotokhoz terveztek. Az új csúcskategóriás vezérlő a nagysikerű DX100-as modell továbbfejlesztése, ami olyan új lehetőségeket foglal magában, mint a megújult biztonsági opciók, és további 120 alkalmazás-specifikus lehetőség.

dx200

A világ egyik legnagyobb múlttal rendelkező robotgyártó vállalata, a Yaskawa olyan vezérlőt készített, melybe mérnökei minden tapasztalatát ötvözte, és amit a DX100-as bizonyítottan jó minőségére alapozott. Ily módon a nagysikerű előd tulajdonságait tovább örökíthették a DX200-as vezérlőbe.

Számos olyan új funkciót és funkció csomagot adtak a gép tudástárához, amik az alkalmazásspecifikus megoldásokat és a programozást teszik könnyebbé. A gépet ráadásul egy technikailag továbbfejlesztett kezelői felülettel kiegészítve dobták piacra. További újdonságok például a szabványos, biztonság központú busz rendszer és a beépített biztonsági vezérlő. Ez utóbbi egy teljes funkcionális biztonsági egységgé (FSU) változtatja a DX200-as vezérlőt, ami az EN ISO 13849-1-es szabvány szerint megfelel a PL d 3-as szintnek.

Akár 32 biztonsági zóna meghatározása is lehetséges, és akár 16 szerszám megfigyelését is el tudja végezni a vezérlő. Mindez azért hasznos, mert így kisebb megmunkálási tartományokkal dolgozhatunk, ami optimalizálja a munkaterület kihasználását. A vezérlő egy másik remek tulajdonsága, hogy egyszerre több alprogram elvégzésére is képes, illetve a perifériás eszközök könnyen integrálhatók a megfelelő busz interfészeken keresztül.

A szabadalmaztatott Multi-Robot technológia használatával 8 robot 72 tengelyét kihasználva végezhetünk szinkronizált munkát. Mivel a robotok ismerik egymás pozícióját, az ütközések teljes DX200_3mértékben kiküszöbölhetők. Az Advanced Robot Motion technológiának köszönhető a garantáltan nagy teljesítmény, a csökkentett tanulási idő és a pályavezérlés, ami új mércét állít az iparnak. A Windows CE programozást egy színes érintőkijelzős vezérlőn végezhetjük el, ami mindössze 990 grammot nyom.

Alkalmazás-specifikus funkciócsomagok és több mint 120 olyan funkció, amik nem csak a programozást, de az üzemeltetést is megkönnyítik. Előre beállított alkalmazási minták is elérhetők pont- és ívhegesztéshez, valamint kezelési és általános feladatokhoz. Továbbá a hordozható vezérlőegység és a ház is megújult, hiszen amellett, hogy különösen rugalmas anyagokból készültek, festésük is ellenállóvá teszi őket a porral és egyéb szennyeződésekkel szemben.

Forrás: Yaskawa

További információ:

A Yaskawa hivatalos honlapján

Megosztás
[
    ]