Mentor Graphics EDMD Forum – Fókuszban az összehangolt elektronikai és gépészeti tervezés

Az idei évben került először megrendezésre a Mentor Graphics EDMD Forum rendezvénye 2014. október 21-én, amelyre nekünk is lehetőségünk adódott ellátogatni. A rendezvény célja a CAD-Terv cégcsoportba tartozó EDMD Solutions Kft. bemutatása, és a cég által forgalmazott Mentor Graphics tervező szoftverek ősbemutatója volt. Ezzel a lépéssel a cégcsoport egy új területen, az elektronikai tervezés irányában is bővítette szakterületét.

Az EDMD Solutions Kft. alapvetően a Mentor Graphics NYÁK tervező megoldásait szolgáltatja, ám egy teljesen egyedi nézőpontból közelítik meg az elektronikai tervezést. Filozófiájuk szerint gépészeti irányból, a terméktervezés szemszögéből közelítik meg a problémákat, melyek során az elektronika egy komponensként jelenik meg. Így lehetőség nyílik a folyamatokat a gépész tervekkel indítani, és meghatározni a követelményeket, majd ezt követően kerülhetnek át a tervek az elektronikai mérnökökhöz.

A szoftverek legnagyobb előnye, hogy teljes átjárhatóságot biztosítanak az elektronikai és gépész tervező rendszerek között, ami jelentősen megkönnyíti és felgyorsítja mindkét oldal munkáját. Az EDMD Forum rendezvényen ezekkel a megoldásokkal ismerkedhettek meg az érdeklődők, valamint az előadások után a kiállított gépeken saját kezükkel is kipróbálhatták a szoftverek képességeit.

Nadj István, az EDMD Solutions Kft. ügyvezetője kiemelte, hogy ezzel a rendezvénnyel az egyik céljuk, hogy hagyományt teremtsenek, és egy olyan szakmai fórumot hozzanak létre, ami valóban hasznos szakmabelieknek.

[nggallery id=192]

További információ:

Az EDMD Solutions weblapján.

Megosztás
[
    ]