Komplex műszaki fejlesztés a H.T.M Zrt-nél

H.T.M. Magyar-Osztrák Ipari, Szolgáltató és Kereskedelmi Zrt. sajtóközleménye

A H.T.M. Magyar – Osztrák Ipari, Szolgáltató és Kereskedelmi Zrt. mintegy 63 millió forintos EU támogatás és az Európai Regionális Fejlesztési Alap társfinanszírozása segítségével valósította meg infrastrukturális és gyártási kapacitásnövelő projektjét az Új Széchenyi Terv keretében ( GOP.2.1.1 ). A pályázat összköltsége közel 180 millió forint volt.

szechenyi_terv_logoA H.T.M. Zrt 1992-ben kezdte meg működését, 80%-ban külföldi tulajdonosok által került alapításra közel húsz főt foglalkoztató kisvállalkozásként. A vállalkozás fő profilja az ipari szerszámok gyártása, módosítása illetve javítása volt. Az elmúlt két évtized alatt a társaság mind forgalom, mind a foglalkoztatott létszám tekintetében többszörösére nőtte ki magát. Jelenleg az alkalmazotti létszám 105 fő, az éves árbevétel pedig meghaladja az 1,6Mrd forintot. A vállalkozás a műanyag fröccsöntő-, aluöntő-szerszámok gyártásában szerzett 20 éves tapasztalatára támaszkodva magas fokon tudja a megrendelői igényeit kielégíteni.

A versenyképesség fenntartása érdekében infrastruktúra fejlesztés és a gyártási kapacitások bővítése vált szükségessé.

 

A pályázat segítségével megvalósított projekt két területet érintett:

 

  1. Infrastrukturális és ingatlan beruházás: a gyártási hatékonyság növelése érdekében a 3. számú gyártócsarnok belmagassága megnövelésre került, így a korábbi szűkös, kedvezőtlen kialakítású gyártási feltételek jelentősen javultak, amelyek kedvező hatást gyakoroltak az anyagmozgatásra ( 2 darab 5 tonnás híddaru telepítésre került ), a környezet- és munkavédelmi szempontokat is szem előtt tartva. A beruházás keretein belül új hőszigetelt tetőszerkezet illetve oldalfalazat került kialakításra. Az elavult, rossz állapotban lévő elektromos hálózat teljes mértékben felújításra került.
  2. Gyártási kapacitásunkat is bővítettük, egy új 5 tengelyes HERMLE C-42 típusú CNC megmunkáló központ beszerzésével, amely lehetővé teszi a bonyolult, szimultán 5 tengelyes fémmegmunkálási technológia alkalmazását. Az eszközbeszerzés segítségével rövidebb határidők vállalása mellett, magas technológiai szinten tudjuk megrendelőink igényeit kielégíteni.

 

htm_alairas

Megosztás
[
    ]