EVO Project – Additív fémnyomtatás ipari használatra

A Renishaw bemutatta az új, kifejezetten produkciós gyártásra fejlesztett additív gépét. Az előzetesen EVO Projectnek elnevezett újdonság lesz az első additív megmunkáló rendszer, amit a Renishaw házon belül tervezett és gyártott, és tükrözi a vállalat kiváló minőségű berendezések gyártása terén szerzett 40 évnyi tapasztalatát.

A gép tervezése során nagy hangsúlyt fektettek az automatizálásra, rendszerellenőrző technológiákra és a minimális kezelői beavatkozással történő vezérlésre. A fémpor kezelése teljes mértékben automatikusan történik. A por recirkulációja és újrahasznosítása a rendszerben inert közegben zajlik, ami megvédi a felhasználót és kíméli az anyag felületét.

Az EVO Project gép egy nagy teljesítményű 500 W-os lézerrel van felszerelve, ami elősegíti a magas produktivitást, miközben megtartja a nagy precizitását és jó felületkialakító képességét. A rendszer emellett egy első osztályú, nagy kapacitású szűrőrendszerrel is rendelkezik. A gép programozása egy 19”-os HMI kezelői felületen történik, a munkamenet intelligens kialakítása pedig jelentősen csökkenti a beállításhoz szükséges időt.

EVO_machine_cikk_2

Az új gép 2015. második felétől lesz elérhető, és tervezésénél a Renishaw már meglévő AM250 rendszerének kiegészítése volt a cél. Ahogy már említettük, az EVO a folyamatos termelés igényeinek kielégítésére készült, míg az AM250 sokkal jobban alkalmazható rugalmas megmunkálási feladatokhoz és kutatási alkalmazásokhoz, ahol elengedhetetlen a gyakori alapanyag csere.

Fontosabb jellemzők:

  • A Renishaw által tervezett és gyártott optika, 500 W-os lézerrel
  • Egyedülálló nagy kapacitású szűrőrendszer
  • Rendszerellenőrző tehnológiák
  • Intelligens munkamenet
  • Automata fémpor kezelés
  • Nagyméretű 19″ HMI kezelő felület

A Renishaw emellett folytatja az AM250 további fejlesztéseit is, melyek az EVO Project tapasztalataiból is sokat profitáltak. Ennek a folyamatos fejlesztésnek köszönhető például, hogy nemrég egy új frissítést, a PlusPac™ csomagot is bemutatták, ami a Z-tengely tömítések, a kamravilágítás és a gázkeringetési szűrőrendszer legújabb fejlesztéseit tartalmazza.

Forrás: Renishaw

További információk:

A Renishaw honlapján

Megosztás
[
    ]