Díjnyertes Chiron szerszámgép megoldások

br26_7

A dél-németországi központú Chiron Werke GmbH & Co. KG fő profilja a CNC megmunkáló központok gyártása, tervezése, a hozzájuk szükséges technológia biztosítása, valamint a gépek karbantartása. A vállalat jelenleg 800 alkalmazottal dolgozik, termékeik világszerte megtalálhatóak. Jelen vannak az amerikai, ázsiai, német és a magyar piacon is. Termékeiket az autóipari, repülőipari, orvosi eszközöket és ékszereket gyártó cégek előszeretettel használják. Magyarországon a Rolatast képviseli a céget, és míg általában a szervizt közvetlenül a Chiron végzi, a magyarországi szerviz feladatokat partnerük, a Prémium Szerszámgépszerviz Kft. látja el.

A 2014-es AMB kiállításon bemutatott független Z-tengellyel és 600 mm-es tengelytávolsággal rendelkező DZ26-ost nagyobb munkadarabok, például hajtásházak, tengelycsuklók, forgattyúsházak megmunkálására tervezték. A 26-os szériára jellemző, hogy tökéletes megoldást jelent akár egydarabos, rugalmas gyártási folyamatoknál, akár nagy pontosságú sorozatgyártásnál. A vízszintes megmunkáló központokat egy orsós vagy ikerorsós konfigurációban is választhatjuk.

br26_10

br26_11

A vállalat 8 különböző szériája átfogó megoldást nyújt szinte akármilyen megmunkálási feladat elvégzésére. A legkisebb, 08-as sorozatot kifejezetten kis munkadarabokra, óraalkatrészek, fülékszerek gyártására tervezték. Az új 12-es sorozat már nagyobb munkadarabokat képes megmunkálni, pl. porlasztóházak gyártására is alkalmas. A kiállításon nem csak a legújabb DZ26-ost mutatták be, kiállítottak korábbi gépeket is. Találkozhattunk a 15-ös és 12-es sorozat képviselőivel is, melyek kisebb méretű darabok gyártására alkalmasak.

2014_09_18_AMB_Chiron_01

A cég által fejlesztett Tool Tower szerszámkészlet bővítési technológia elnyerte az AMB MM-díját. A rendszernek köszönhetően a szerszámgép 3 felszereltségi szintje elérhető a vásárlók számára, a 130, 170 vagy 210 szerszámhelyes konfiguráció. A Tool Tower szerszámtár megkönnyíti a szerszámok cseréjét, tárolását, elősegíti a gép sokszínűségének kihasználását.

További információ

A Chiron gépek magyarországi forgalmazója a Rolatast Bt.

Megosztás
[
    ]