Datron újdonságok a 2014-es AMB Stuttgart kiállításról

Az idei évtől hazánkban is első kézből érhetők el a Datron CNC szerszámgépei és szerszámai. Ennek kapcsán, a 2014-es AMB Stuttgart során csapatunknak is lehetősége nyílt ellátogatni a Datron standjára, ahol megismerkedhettünk a cég legújabb nagy sebességű marógépeivel. A cég innovatív technológiáit és idei új fejlesztéseit Jens Boening, a Datron területi értékesítési vezetője mutatta be, majd a magyar vonatkozásokról Szécsényi Ferenc, a Prémium Szerszámgépszerviz Kft. ügyvezetője beszélt kameráink előtt.

A Datron egy több mint 40 éves múltra visszatekintő vállalat, amely mára a nagy sebességű marógépek gyártására specializálódott. A szerszámgépek gyártása és összeszerelése teljes mértékben Németországban, kizárólag jó minőségű alapanyagokból és összetevőkből történik. A cég bevételeinek közel 25%-át fordítja kutatás és fejlesztésre, így technológiájukkal mindig az élen tudnak járni. Az elmúlt pár évben is számos innovatív terméket és megoldást mutattak be a piacon, melyek közül a legújabb MLCube marógépet az AMB kiállításon élőben is megtekinthettük. Ez a szerszámgép egy maximálisan 60.000 ford/perc fordulatszámra képes, nagy sebességű főorsóval van felszerelve, ami lehetővé teszi az igazán apró szerszámok használatát a tökéletes, kisméretű furatok előállításához.

A Datron CNC gépek egyik nagy előnye a pontosság, amelyet a Dental programjuk is alátámaszt, mivel ott nagyon apró és nagyon pontos fogászati termékeket kell előállítani. Ezen a területen jelenleg az egyik vezető gyártónak számítanak. További előnye a berendezéseknek, hogy nagyon alacsony az energiaigényük, így műszakonként akár néhány eurós költségből is üzemeltethetők.

mlcube

A Datron gépei főként alumínium és műanyag megmunkálására alkalmasak, de előfordulnak olyan alkalmazások is, ahol rozsdamentes acélt használnak. Legfőbb felhasználóik az elektronikai-, az autó- és a repülőgépipar, valamint azok a cégek, melyek egészségügyi eszközök gyártásával foglalkoznak.

Szécsényi Ferenctől azt is megtudhattuk, hogy a Prémium Szerszámgépszerviz Kft. a Datron szerszámgépeinek forgalmazásán felül a cég egyéb termékeit is kínálja vevőiknek, köztük a szerszámokat, illetve a más ipari területekre szánt gépeket. A Datronnak például létezik egy adagoló berendezése, ami tömítések és ragasztó anyagok kijuttatására alkalmas.

Ahogy már említettük a Datron saját szerszámokat is gyárt a vevői számára, amelyeket a saját gépeikre optimalizáltak, hogy a felhasználók nagyobb teljesítményt és jobb felületi minőséget érhessenek el. Mára a cég szerszámai nagyon elismertté váltak, és ennek megfelelően forgalmuk jelentős részét is a szerszámok értékesítése teszi ki.

További információ

A Datron magyarországi forgalmazója a Prémium Szerszámgépszerviz Kft.

Megosztás
[
    ]