Beckhoff automatizálási megoldások az IAC kongresszuson

A sok éve eredményesen megrendezett DCS Folyamatirányító Rendszerek és a Gyártásautomatizálási Konferenciák összevont eseményeként idén először megrendezett IAC 2014 Nemzetközi Automatizálási Kongresszusra 2014. október 29-31. között került sor a budapesti Ramada Hotelben. A rendezvény három napja során a folyamatirányítás és gyártás automatizálás területén összesen 55 előadás hangzott el, melyre 12 országból több mint 185 érdeklődő regisztrált. Az IAC arany szponzoraként a Beckhoff Automation Kft. is részt vett a rendezvényen, előadóként és kiállítóként egyaránt.

A Gyártásautomatizálási szekcióban Dr. Josef Papenfort, a Beckhoff Automation GmbH TwinCAT termékmenedzserének előadását hallgathattuk meg, aki az ipar 4.0 megközelítésre alapozott hatékony mérnöki tervezésről beszélt. Kiemelte, hogy a Beckhoff is aktívan részt vesz ebben a projektben. Az Ipar 4.0 egyik ilyen alprojektje a ScAut (Scientific Automation – tudományos automatizálás) kutatási projekt, amely a mérnöki tudományok felfedezéseinek az álta­lános automatizálásba való integrálásával foglalkozik.

beckhoff_2Emellett megismerkedhettünk a Beckhoff PC-alapú vezérlési technológiájának magját képező TwinCAT automatizálási szoftverrel is, amely egy jól ismert, nyitott fejlesztői környezetet, nagy számítási kapacitást és valósidejű működést biztosít a felhasználóknak. Az előadás fókuszába ez alkalommal a Matlab/Simulink integrációja került. Megtudhattuk azt is, hogy a Beckhoff miért integrálta ezt a rendszert a TwinCAT 3 fejlesztői környezetbe, illetve, hogy ez pontosan milyen előnyöket jelent a tervezőmérnökök számára.

Az előadás után a Beckhoff standjára is ellátogattunk, ahol Perecz Tamás, a Beckhoff Automation Kft. ügyvezetője és Kozó Gábor, az evopro Kft. szakterület vezetője mutatta be számunkra az egyik legnagyobb újdonságukat, az XTS, azaz eXtended Transport System lineáris szállítórendszert. A rendezvényen kiállított demo alkalmazást a Beckhoff felkérésére az evopro systems engineering készítette, és természetesen ennek a vezérlése is TwinCAT 3 alapokon nyugszik.

[nggallery id=196]

További információ:

Az Evopro hivatalos oldalán.

A Beckhoff hivatalos oldalán.

Megosztás
[
    ]