Az Elysium a Daimler Supply Chain JT-adat konvertáló partnere

Az Elysium által forgalmazott JT szoftver biztosítja a CAD programok közti pontos adatáramlást.

elysium_2Az Elysium Co. Ltd, a világ egyik vezető kétirányú konvertáló programokat fejlesztő cége nemrég a Daimler Supply Chain hivatalos partnere lett. Mostantól az Elysium biztosítja a Daimler AG számára a hivatalos CATIA V5 – NX fordítóeszközöket az autógyártó cég PLM2015 projektjében.

A JT formátum az egyik legelterjedtebb szabvány a 3D adatmegosztásban. A Daimler által támogatott formátum is például ennek egy régebbi verziója, a JT 9.5. Az Elysium JT konvertálója integrálható a SWAN portálba, ami elősegíti a beszállítók integrációjának megkönnyítését és a modellek pontos továbbítását, ezzel támogatva a multi-CAD környezetet.

„A beszállítói láncok továbbra is előszeretettel használnak egyszerre több CAD/CAE programot, így gyakran kell megküzdeniük a különböző OEM ügyfelek interoperabilitási elvárásaival,” mondta Ken Tashiro, az Elysium Inc. alelnöke. „Ahogy a világpiacon új, innovatív partnerkapcsolatok alakulnak ki, még a régi nagy riválisok között is, az OEM-beszállítói szervezetek modellezési adatainak minden irányban gyorsan és pontosan kell áramolniuk.”

„A JT formátum igen népszerű az autóiparban, és egyre népszerűbb Európában is,” tette hozzá Tashiro. „A német autóipari szektor különösen együttműködő. A JT bevezetése ebben a szektorban jó hír lehet azok számára, akik előnyben részesítik a csapatmunkát és az innovációkat.”

Az Elysium már évek óta támogatja a JT szabványt a vállalat Japán partnerein, többek között a Hondán keresztül. A kétirányú konvertáló programok között az Elysium JT konvertálója az első számú.

elysium_1

A Daimler elvárásai a JT konvertálással szemben olyan kihasználási lehetőségeket foglal magában, mint a digitális makett készítés, publikálás, összeállítás konfigurációjának jóváhagyása, interferencia ellenőrzés, helykihasználás, CAE és MFG szimuláció és egyéb funkciók.

Továbbá a Daimler Smaragd-PDM rendszer speciális metadata és attribútum térképezést igényel ahhoz, hogy a beszállítók sikeresen tudjanak adatokat küldeni az autógyártóknak.

Hogy ezeket a feladatokat elvégezhesse, az Elysium testre szabta a meglévő JT technológiát, hogy kielégítse a Daimler geometriai és megjelenítési igényeit. A megmunkálási és folyamattervezési elvárásokat az Elysium PMI támogatásának fejlesztésével tudták kielégíteni, amibe bele tartoznak a méretezések, szövegmagyarázatok és szimbólumok.

Az Elysium JT szoftver magába foglalja a CATIA geometriák és megmunkálási információk pontos kivonatát a CATIA CAA eszközkészleten keresztül. A CATIA 3D adatok aztán egy automata javító folyamaton esnek át, hogy pontosabban reprezentálhatók legyenek JT formátumban, ami garantálja a 3F szabály (form-fit-function) precíz betartását és a későbbi újrafelhasználhatóságot a Daimlernél, vagy más környezetekben.

„A JT két megközelítés legjobb elemeit ötvözi – ezek a nagyméretű összeállítások könnyű megjelenítése, valamint a pontos alakzatok és törzsadatok a megmunkáláshoz, melyek az eredeti CAD tervvel azonos tűréssel rendelkeznek,” magyarázta Tashiro. „A JT alkalmazása a szabványok egységességére, valamint egy nyílt formátumban történő implementációjuknak problémájára is jó megoldást ad, ami szintén hozzájárul a program népszerűségéhez az ipari alkalmazásokat árusító vállalatok köreiben.”

Forrás: Elysium

További információ

Az Elysium honlapja.

A CATIA hazai forgalmazója a CAD-Terv Kft.

Megosztás
[
    ]