Az AMB Stuttgart kiállításon debütált a legújabb EMCOMILL 750

Az idei AMB Stuttgart kiállításon az EMCO számos új gépet mutatott be. A Concept Turn 260 ipari-oktató cnc szerszámgépről már egy korábbi videós összefoglalónkban beszámoltunk, most pedig az EMCO legújabb háromtengelyes gépe, az EMCOMILL 750 következik. A kiállításon a gépet, Reinhard Fanninger, az EMCO MAIER GmbH termékmenedzsere mutatta be kameráink előtt.

Az EMCOMILL 750 egy mozgó állványos, háromtengelyes gép, ami azt jelenti, hogy az asztal teljesen rögzített, és az X, Y, Z tengelyek mind az állványon kerültek elhelyezésre. A gép mozgástartománya az X tengely mentén 750 mm, az Y tengely mentén 550 mm, míg a Z tengely mentén 500 mm. A gépágy polimerbetonból készült, amit úgy kell elképzelni, hogy a hegesztett acélvázat a gyártás során polimerbetonnal töltik ki. Ez a teljesen fix asztallal ötvözve megfelelő stabilitást és rezgéscsillapítást biztosít bármilyen megmunkálás során.

emco_1

A szerszámgéphez két orsóváltozat érhető el: egy 15 kW-os, 100 Nm nyomaték leadására képes mechanikus direkt hajtású kialakítás, maximális 10.000-es fordulatszámmal, és egy 20 kW-os, 100 Nm-es motororsó, maximálisan 15.000-es fordulatszámig. A szerszámok automatikus cseréjéről egy kétkaros szerszámcserélő gondoskodik, amely alapkivitelben egy 30 (opcionálisan 40) férőhelyes dobtárhoz fér hozzá. Az EMCOMILL 750 számos opcióval bővíthető az egyedi igények kielégítésére. Lehetőség van például egy további, negyedik tengely hozzáadására, valamint főorsón keresztüli hűtésre is.

A gép vezérlését egy Solution Line alapú Siemens 828D látja el, de igény szerint a rendszerhez Fanuc 0i vezérlés is választható.

Ezt a szerszámgépet elsősorban kis és közepes sorozatok gyártására ajánlják, egészen 800 kg tömegű munkadarabokig.

További információ:

Az EMCO group honlapján
Az EMCO szerszámgépek hazai forgalmazója a Büll & Strunz Kft.

Megosztás
[
    ]