Automatizálás – nem csak a sorozatgyártáshoz elengedhetetlen

Amikor az automatizálás kifejezést halljuk, általában nagy szériás sorozatgyártásra gondolunk, ahol egy adott termékből több ezer darabot gyártunk le. Azonban a mai, folyamatosan változó, kompetitív piacon ez az összefüggés már nem egyértelmű. Számos kisebb műhelyben kezdtek el áttérni az 5-tengelyes gépek használatára, hogy növeljék a több oldalas megmunkálás hatékonyságát. Főleg ezekre a műhelyekre jellemző az is, hogy az automatizálás felé nyitnak, automatizált rendszerek telepítésével próbálják növelni produktivitásukat, és ezáltal a profitot.

Hogy megértsük ezeket az automatizálás felé tett lépéseket, először a szabványosítás és palettázás fontosságát kell megértenünk és elfogadnunk. A nagy változatosságú, alacsony darabszámú alkatrészgyártás területén vívott harcban a győzelemhez szükséges első lépés a beállítási folyamatok szabványosítása. Ezzel a lépéssel csökkenthető az orsó holtideje, ami rendkívül fontos lehet, mivel a munkanap végén csupán azokkal az alkatrészekkel számolhatunk el, melyekkel ténylegesen elkészültünk.

A beállítások szabványosítása és a palettázás kivitelezésére több megoldás is létezik. Az egyik jó megoldás lehet egy olyan lemez elhelyezése a munkaasztalon, melyen meghatározott oszlopokban és sorokban vannak elhelyezve a rögzítő furatok, hogy gyorsabban és pontosabban telepíthessük a befogóegységeket. Egy másik lehetőség a gyors palettacserélő rendszer telepítése, vagy a munkadarab méretek és rögzítési pontok szabványosítása, melyeket minden munkadarabhoz használhatunk. Ezek közül bármelyik módszert választhatjuk, hogy a két megmunkálás között eltelt mellékidőt csökkentsük.

Automation_1

Amennyiben az első, azaz a szabványosítás és palettázás problémájára megfelelő választ sikerült találni, elkezdhetünk a következő lépésen gondolkozni, ami a folyamat automatizálása lesz. Ez lehet olyan egyszerű is, mint a kézzel történő paletta csere, amikor a kezelő saját maga cseréli a munkadarabokat tartó palettákat, vagy olyan bonyolult, mint egy „lights-out” megmunkálási stratégiát (emberi beavatkozást nem igénylő) vagy „hands-off” (manuális vezérlést nem igénylő) stratégiát követő, robottal történő automatizált palettacserélő rendszer. A palettákat akár ugyanazzal a munkadarabbal is feltölthetjük újra és újra, ha nagy sorozatok gyártásáról van szó, vagy mivel most már a méret és a rögzítési pontok is szabványosítva vannak, különböző munkadarabokkal is feltölthetők, ha kisebb sorozatokat gyártunk, ami általában a nagy változatosságú, alacsony darabszámú gyártást végzők számára elengedhetetlen. Az ehhez hasonló technológiák alkalmazásával a cserélési folyamatok Önökért és nem Önök ellen fognak dolgozni.

Ahogy azt minden, a területen tevékenykedő szakember tudja, egy automatizálási rendszer, különösen egy robot telepítése, kifejezetten drága is lehet. Kétségtelen, hogy a beruházások melyek egy jól működő automatizálási rendszerhez szükségesek, elsőre túl költségesnek és értelmetlennek tűnhetnek. Azonban, ha elkezdjük nyomon követni az ily módon megspórolt időt és pénzt, melyet a viszonylag lassú, kevésbé hatékony, hagyományos módszerek alkalmazásával végzett folyamatokkal elpazaroltunk, egyértelművé válik, hogy az automatizálatlan rendszer sokkal többe kerül.

Automation_4

Az IMTS-en bemutatott Hurco megmunkáló központ és Erowa Compact Robot

Az idei IMTS kiállításon a Hurco és az Erowa közösen mutatták be vásárlóik számára az automatizálás nyújtotta előnyöket. A bemutatóhoz egy Erowa Compact Robotot telepítettek egy 5-tengelyes Hurco megmunkáló központ mellé, így be tudták mutatni az automatizált rendszerek kis sorozatszámú gyártás során nyújtott be- és kirakodási előnyeit. “A visszajelzések, amiket kaptunk túlnyomóan pozitívan voltak, sok gyártó el tudná képzelni, hogy ezeket a megoldásokat alkalmazva teszi lehetővé a lights-off folyamatokat, melyeknek köszönhetően a gépeket hétvégén vagy harmadik műszakban is, amikor eredetileg nem működnének, felügyelet nélkül működtethessék.”

[youtube]KtLSUvrNBDI[/youtube]

Amikor egy megmunkálási folyamatot automatizálunk, akár automatikus, akár kézi betöltésről van szó, szükség van arra is, hogy akadálytalanul válthassunk egyik programról a következőre, valamint hogy prioritásokat és ütemezést állíthassunk be a programoknak.  Ezt a problémát a Hurco egy JobList nevű funkcióval oldotta meg.

joblist

A WinMax JobList funkciója

A WinMax vezérlő JobList funkciója lehetővé teszi, hogy csoportosítsa a folyamatokat projektek vagy feladatok szerint, majd beállítsa a programok elvégzésének menetrendjét, prioritásokat adjon az egyes programoknak.

A beállítások szabványosításával és a palettázással, valamint a vezérlő technológiák kihasználásával, mint a WinMax JobList, a cégtulajdonosok nyugodtan pihenhetnek abban a tudatban, hogy mindent megtettek a holtidők csökkentéséért, a hatékonyság és ezáltal a profit maximális növeléséért.

Forrás: Hurco

További információ:

A Hurco honlapján