A Mazak az IMTS 2014-en mutatta be a sokoldalú INTEGREX j-200S szerszámgépet

Az INTEGREX j-200S mindkét eszterga orsója nagy teljesítményű, 5000-es fordulatszámra képes és C-tengely vezérléssel is el van látva. A főorsó 76 mm-es furattal, míg a mellékorsó 61 mm-es furattal rendelkezik. A főorsószekrényt egy olyan beépített orsóval/motorral tervezték, mellyel nagy teherbírású, alacsony és nagy sebességű vágásra is képes, legyen szó akár alumíniumról vagy egyéb nemvas fémekről. A mereven rögzített C-tengely 0.0001 fokos indexálhatósága rendkívül precíz munkavégzést eredményez. A mellékorsó is beépített motorral lett tervezve annak érdekében, hogy növeljék a hatékonyságot a másodlagos folyamtok során.

Mazak INTEGREX j-200S

Mazak INTEGREX j-200S

Az INTEGREX j-200S igény szerint egy erőteljes, 7.5 kW teljesítménnyel rendelkező, 12000-es fordulatszámra képes maróorsóval is választható, melynek segítségével 4-tengelyes egyidejű megmunkálást és 5-tengelyes szerszám pozicionálást végezhetünk. A maróorsó -30 és 190 fok közötti 5 fokos indexálhatósága mindkét orsón lehetővé teszi, a külső átmérők síkmarását vagy döntött megmunkálását, szerszámváltás nélkül.

Az alapfelszereltséghez egy 20 darabos szerszámtár tartozik, ami biztosítja a folyamatos megmunkálási folyamatokat, de a gép igény szerint 36 vagy akár 72 darabos szerszámtárral is választható, ezzel is tovább csökkentve a beállási időt és növelve a szerszámgép rugalmasságát.

A standard gépágy nagyméretű megmunkáló területtel és tágas belső kialakítással rendelkezik, így alkatrészek széles skálájának megmunkálására alkalmas. A Z-tengely 960 mm-es, az X-tengely 450 mm-es, az Y-tengely pedig 200 mm-es mozgástartományon képes homlokmarásra, szármarásra és fúrásra a középvonal alatt és fölött, a C-tengely indexálása nélkül. A gép Y-tengelyének tervezése nagyobb munkateret, jobb szerszámelérést, kisebb interferenciát és jobb forgácseltávolítást biztosít a hagyományos gépekhez képest.

[youtube]IGx5JzkNxOE[/youtube]

Az INTEGREX j-200S szerszámgépet a MAZAK MX Hibrid görgős rendszerével szerelték fel, hogy ezzel is növeljék a tartósságot, a megbízhatóságot és a hosszú távú pontosságot. A rendszer innovatív módon csillapítja a rezgést, ezzel növelve a szerszámok élettartamát és a gép teherbírását. Egy környezetbarátabb, zsír alapú kenőrendszer alkalmazásával a tervezőknek ráadásul sikerült kiküszöbölni a korábbi olajos megoldások hátrányait is.

A MAZAK saját fejlesztésű MATRIX NEXUS 2 CNC vezérlője lenyűgözően egyszerűvé teszi a felületek programozását az INTEGREX j-200S gépen. A vezérlő dialógus és EIA/ISO programozásra is képes, valamint biztosítja a C és Y tengelyek programozását, a ferdeszögű megmunkálást és az alkatrészmozgatást. A rendszer használatát továbbá a MAZAK Voice Advisor segíti, ami a beállítási folyamatok közben hasznos tanácsokkal látja el a gépkezelőt, ezzel megkönnyítve és biztonságosabbá téve az előkészületeket.

Forrás Yamazaki Mazak

További információ

A YAMAZAKI MAZAK Magyarországi Fióktelepének honlapja.

Megosztás
[
    ]