A CATIA V5-6R2014 új szintre emeli a tervezést

Az új kiadással a 3DEXPERIENCE platform lehetőségei és előnyei kiaknázhatóvá válnak a CATIA V5-6R2014-es felhasználók számára. A mérnöki együttműködés, a vállalati menedzsment és a projektkezelési képességek, melyeket a 3DEXPERIENCE platform biztosít, jól használhatók a folyamatok támogatására és a CATIA V5-6R2014 eszközkészletének a kibővítésére.

A frissen megjelent szoftververzió újdonságait a CAD-Terv Kft. egy magyar nyelvű webinárium során, gyakorlati példákon keresztül is bemutatta, melyet utólag az alábbi videón keresztül lehet elérni.

Egy szempillantás alatt

catia_14_1

A Dassault Systèmes továbbra is támogatja a piac legjobb több-verziós kompatibilitását, ezzel lehetővé téve a V5-6 és V6 architektúrájú felhasználók számára, hogy szabadon szerkesszék és megosszák az alkatrészeket egymás között. A V5-6R2014 még tovább bővíti ezeket a lehetőségeket, ezáltal biztosítva a CATIA 3DEXPERIENCE R2014x verzióval való kompatibilitást.

Az idei kiadással két új CATIA termék is érkezik:

A CATIA Mechanical Surface Refinement 2 és a CATIA ICEM Surf. Mindkét termék felületmodellezés termelékenységét növeli.

Rengeteg új fejlesztés vált érhetővé a V5-6 termékekhez, köztük új funkciókkal a fejlett felületmodellezés, a 3DMaster, a vázlatkészítés, valamint a lemezalkatrészek és kompozit szerkezetek tervezésének területén.

CATIA 3DMaster és vázlatkészítési megoldások

catia_14_2

Geometriai tűrésszimbólumok testreszabása

A CATIA V5-6R2014 verzióban adminisztrátorként minden geometriai tűrés minden mezőjére meghatározhatjuk, hogy melyik szimbólumok legyenek elérhetők a felhasználók számára. Ennek köszönhetően számos olyan szabvány betartatható, mint például az ISO 1101:2012, ISO 5459:2011, vagy az ASME Y14.5-2009.

ASME Y14.5-2009 támogatás

Új szemantikai attribútumok és szimbólumok érhetők el az ASME Y14.5-2009 szabvány használatához. A V5-6R2014 verzió egyedülálló felhasználói élményt nyújt a szövegmagyarázatok elhelyezési lehetőségeinek bővítésével és a létrehozott geometriák mozgatásával, melyet a „Smartpick Assistant” segítségével végezhetünk.

CATIA lemezalkatrész megoldások

catia_14_3

A CATIA V5-6R2014 számos jól kihasználható lehetőséget biztosít a termelékenység növelésére, például a vastag profilok kivágásánál, a felhasználó által meghatározott kiterített görbék használatakor, és a referenciasíktól való offszet megadásakor. Az új “test kiosztás” funkció lehetővé teszi, hogy a lemezalkatrész kiosztás funkciót az aktuálisan kiválasztott testen hajtsuk végre.

Az új V5-6R2014 által lehetőség nyílik komplex joggle alakzatok létrehozására hidroformált alkatrészeknél. A felhasználók már egy élhajlított felületre és a hajlítás alapjául szolgáló felületre is ráhelyezhetik ugyanazt a joggle alakzatot. Hajlítást már joggle alakzatot tartalmazó hajlított felülethez is hozzá lehet adni, illetve a joggle alakzatok felületi hálón is létrehozhatóak.

CATIA 3D Modellezési megoldások

catia_14_4

A CATIA Mechanical Surface Refinement (SRF) egy köztes megoldás a Generative Shape Design (GSD) és a CATIA ICEM között. Az új termék célja, hogy kiszolgálja azokat a GSD vagy gépész felülettervező mérnököket, akik magasabb minőségű (Class A) felületeket szeretnének kialakítani, egy asszociatív folyamaton keresztül. A CATIA ICEM surf to CATIA Interface (ICC) szintén egy új termék, ami az adatáramlást biztosítja az ICEM Surf és a CATIA között a gyakran használt CATIA alapú mérnöki megoldásokon belül.

CATIA Kompozit megoldások

catia_14_5

A CATIA Composites Engineering V5-6R2014 számos újdonsággal lett felszerelve, melyek a termelékenységet és a könnyű használatot javítják. A Ramp Support már egy új multi-parallel és egy új “referencia elemen központozott” opcióval is használható. A testek szeletelésénél a kontúrok számítása már szabadon, a metszések alapján történik. A kontúrok létrehozásánál javult a vizuális visszajelzés, rétegek generálásakor pedig az új kiadásban lehetőség van a kiosztások azonos alakkal rendelkező rétegekre történő „ledobására”.

CATIA Szerszámozási megoldások

A CATIA Tooling Solutions V5-6R2014 verziója a Realistic Shape Optimizer fejlesztéseivel érkezik:

  • Egy új funkciót hoztak létre, ami optimalizálja az átmenetek kezelését szimmetrikus alkatrészeknél.
  • Az új finomítási opcióval a sok lehetőségen keresztül nagyobb mértékben befolyásolható a felületi minőség.
  • A kényszerek terjesztéséhez az Attenuation funkció lehetővé teszi az átmenetek jobb kezelését, mikor az eltérési vektor csak részlegesen érhető el.

CATIA Szerkezeti megoldások

catia_14_6A Structure Detail Design és a Structure Function Design is számos fontos újítást foglal magába:

  • A fejlett másolási lehetőségek növelik a produktivitást a terv már meglévő részeinek felhasználásával és másolásával és az új szimmetrián és eltoláson alapuló lehetőségekkel.
  • A GVS Editor segítségével egyszerűbben módosíthatjuk a GVS fájlokat, és vázlatkészítés közben a GVS változások gyorsan és egyszerűen megtekinthetők.
  • A merevítők már az alátámasztáson túlra is kiterjeszthetők, a barázda újítások pedig már a fejlett lemez és vázlat korlátokat is támogatja. A vázlatkészítés testreszabása is lehetséges.
  • A korai hegesztési információk rögzítésre kerülnek és a Manage Weld parancsban kerülnek eltárolásra.

További információ:

A CAD-Terv Kft. honlapján

Megosztás
[
    ]