Új Concept Turn 260 az EMCO-tól oktatási és ipari alkalmazásokra egyaránt

Az EMCO új Concept Turn 260 ipari-oktató cnc szerszámgép több szempontból is nagy újítást jelent elődjéhez, a Concept Turn 250-hez képest. A két gép közti legfontosabb különbségek egyike a Sinamics hajtás, a másik pedig a továbbfejlesztett Axis Controller profinet rendszeren keresztül történő kommunikációja, melyet jelentős előrelépésnek tekintenek.

A 260-as modell új dizájnja, módosított adatbeviteli rendszere valóban újdonság a kategóriában és az EMCO jól ismert oktatási koncepciójában. A gép 21,5”-os érintőképernyője teljes mértékben helyettesíti a korábban használt billentyűzet modulokat, mivel a program mindig az adott vezérlőnek megfelelő felületet jeleníti meg. Így például, ha a felhasználó Siemens Operate-ről vált FANUC 31i-re, nem szükséges a modulok manuális cseréje, mindössze néhány érintéssel megjeleníthető a kívánt kezelőfelület.

Az új terméket Helmut Brunauer, az EMCO oktatási termékmenedzsere mutatta be. A Concept Turn 260-at az „Ipar 4.0” filozófia szellemében, egy teljes mértékben robotizált alapanyag betöltővel kiegészítve állították ki, és a rendszer hatékony működését egy sakk készlet gyártásán keresztül demonstrálták. A bemutató gyártás során 3 különböző figurát állítottak elő, melyeket a gép teljesen automatikusan készített el.

A gyártani tervezett termékek között nincs szükség a gép manuális átkapcsolására, mivel minden termékhez egy egyedi RFID (rádiófrekvenciás azonosító) tartozik, melyet beolvasva a jeladón tárolt információhoz jut a gép. Az ily módon kinyert adatokból a gép automatikusan tudja, hogy mit kell készíteni az adott nyersdarabból, illetve azt, hogy az adott darabon a megmunkálást végrehajtották-e már.

Az osztályozott nyers- és munkadarabok kezelése egy dobozon keresztül történik, amiből egy robotkar segítségével kerülnek továbbításra a feldolgozáshoz. A robotkar által kiemelt munkadarab adatait egy címkeolvasó segítségével kérik le, majd miután eldőlt, hogy mi készül az adott munkadarabból, a kar és a CNC gép közti kommunikációt átveszi a vezérlés. Ez azért fontos, mert így a rendszer le tudja kérni, hogy a gép számára rendelkezésre állnak-e a megfelelő programok és szerszámok. Ha mindez sikerült, és a szükséges feltételek adottak, a munkadarab megmunkálása megkezdődik, ellenkező esetben pedig a munkadarab visszakerül a tároló dobozba.

Technikai paraméterek:

ÁgyØ 250 mm
Maximális átmérőØ 85 mm
Max. munkadarab hossz255 mm
Max. rúdáteresztésØ 25.5 mm
X irányú úthossz100 mm
Z irányú úthossz300 mm
Főorsó 
Sebesség60 – 6.300 1/perc
Nyomaték35 Nm
Revolver 
Szerszámhelyzetek száma12
Indexelési idő1.0 másodperc
Méretek 
Gép magassága1.820 mm
Telepítéshez szükséges hely1.700 x 1.270 mm
Összsúly1.100 kg
[nggallery id=190] –

További információ:

Az EMCO group honlapján
Az EMCO szerszámgépek hazai forgalmazója a Büll & Strunz Kft.

Megosztás
[
    ]