SolidWorks sikertörténet a GIS Technologies-nél

A vállalat tervezőirodái Budapesten és Sirokon találhatók, de a gyártási folyamatokat teljes mértékben siroki telephelyükön végzik. Jelenleg fegyverzeti modernizációval foglalkoznak. Elsősorban állami megrendelők számára gyártanak, de sportfegyverzet, airsoft fegyverek modernizációján is dolgoznak.

tacticalBár a cég nem kizárólag fegyverekkel foglalkozik, most mégis a Tactical vonalra fektetik a legnagyobb hangsúlyt. A területen folytatott kutatás-fejlesztési folyamatoknak köszönhetően jelentős növekedést értek el az elmúlt 2 év alatt. Céljuk, hogy a fegyverzeti kiegészítők fejlesztése mellett saját termék portfóliót alakítsanak ki. Tervezőmérnökeik egyedi sportlövészeti és egyéb fegyverzeti kiegészítők tervezése közben arra törekszenek, hogy innovatív ötleteik és megszerzett tapasztalataik alapján a lehető leghasznosabb alkalmazásokat fejlesszék ki. A kiegészítők modernizációjába beletartozik, hogy a meglévő fegyverzettechnikai eszközöket, például előagyakat, optikai tartókat, válltámaszokat, markolatokat továbbfejlesszék.

A mérnöki feladatok elvégzéséhez a SolidWorks szoftvert használják, mellyel a teljes tervezési folyamatot el tudják végezni. A SolidWorks által biztosított hasznos eszközök nagy mértékben megkönnyítik a tervező mérnökök munkáját. A kiemelkedő 2D-s vázlatkészítés, 3D-s test és alkatrész modellezési, illetve összeállítás modellezési lehetőségek által könnyebbé válik a tervezés.

A tervezésnél hasznosnak bizonyuló adaptív tervezési technológiáknak is köszönhető, hogy ilyen nagy számú lehetőséget tudnak biztosítani ügyfeleik számára. Az internetes értékesítés során a SolidWorks Composer előnyeit is kihasználják, amivel könnyedén tudják exportálni a műszaki dokumentációkat, robbantott ábrákat. Ezáltal a termékek testreszabottan is forgalmazhatók – színek, kiegészítő modulok különböző variációit tehetik elérhetővé. Az ilyen beállításoknak köszönhetően a műhelyrajzok is egyszerűsíthetők, ami a gyártási folyamatokat jelentősen felgyorstítja. A SolidWorks integrált megoldásainak köszönhetően egyetlen szoftver segítségével minden feladat elvégezhető, nincs szükség a modellek konvertálására, megbízható, költséghatékony megoldást jelent a vállalat számára.

A GIS Technologies Tactical ágazata mellett mérnöki és ipari ágazattal is rendelkezik. Bár a cég számos területen tevékenykedik, a legjelentősebb mégis a mérnöki ágazat. Munkatársaik gépészeti tervezéssel, terméktervezéssel, prototípusgyártással és gyártástechnológiai tervezéssel is foglalkoznak. Gyártástechnológiai ismereteiknek köszönhetően, a megbízó ötletei alapján, az általa megadott követelményrendszenek megfelelően optimalizált termékterveket készítenek. Egy adott termékcsalád sorozatgyártásához szükséges optimalizációs folyamatokat is el tudják végezni, adott termék prototípusának legyártása mellett.

A fiatal vállalat rövid idő alatt elérte, hogy magas színvonalat tud biztosítani vásárlói számára, emellett fejlesztéseiknek köszönhetően a legmodernebb kiegészítő eszközöket kínálhatja a piacon. Mindez talán nem lenne lehetséges a SolidWorks sokoldalú szoftvere és a GIS Technologies mérnökeinek innovatív fejlesztései nélkül.

További információ:

Az EuroSolid Kft. holnapján

GIS Technologies Kft. honlapján

Megosztás
[
    ]