Sodick VZ500LH huzalos szikraforgácsoló gép

A Sodick legújabb, nagy méretű huzalos szikraforgácsoló gépe egy hosszú kutatás-fejlesztési folyamat eredménye, melynek célja az volt, hogy gyorsabb, pontosabb felületkialakítást biztosíthassanak ügyfeleik számára. A piac magas elvárásainak megfelelően kialakított gép tervezésénél a legújabb innovatív technológiákra támaszkodva hozták létre a tökéletes szerkezetet. 

A VZ500LH a nagy sikerű, költséghatékony VZ huzalos szikraforgácsoló gépek sorozatának legújabb tagja. Minden VZ modellt merev, lineáris motorokból felépülő hajtásrendszerrel szerelnek, a Sodick termékektől elvárható minőséget és precizitást pedig a pozicionálási pontosságra vállalt 10 év jótállással garantálják.

Az új gépet a nagy méretű szikraforgácsoló gépek iránti növekvő kereslet kielégítésére tervezték, mivel egyre több vállalat igényelne magasabb munkaterű gépeket. Az ilyen típusú gépek ideálisak számos iparágazathoz, pl. szerszámgyártáshoz, repülőgépiparhoz és energiaiparhoz, illetve alkalmasak olyan alkatrészek gyártására, mint pl. turbina agyak, szárnyszerelvények vagy műszerfali elemek.

VZ500LH_1A VZ500LH-t a 2014-es IMTS kiállításon mutatták be. A 17.2″-es (~43 cm) Z-irányú mozgással rendelkező gépet a Super-Jet AWT-vel (csúcs-sebességű automatikus huzalbefűző) szerelték fel. Továbbá rendelkezik huzalvég eltávolítóval, elektrolízis mentes generátorral és beépített hűtővel.

A vezérlő beépített ütközés elleni védelme megelőzi a kezelő által okozott esetleges hibákat, azáltal hogy folyamatosan ellenőrzi a tengelyeket terheltségét. Ha a feszültség elér egy bizonyos szintet, a gép leáll és hibaüzenettel jelez a felhasználónak. Ellentétben a golyóscsapágy hajtással, a lineáris motornál nincs fizikai kapcsolat a motor és az asztal között, így kiküszöbölhetők a költséges javítási munkálatok, melyek a golyóscsapágyak használata esetén merülhetnek fel egy ütközésnél.

Mindemellett a vezérlő képes a megmunkálási paraméterek automatikus megválasztására is. A rendszer egy adatbázis alapján működik, amely az egyes huzalátmérőkhöz, alapanyagokhoz, munkadarab vastagságokhoz tartozó ideális paramétereket tartalmazza, ezzel garantálva, hogy a megmunkálás mindig optimális módon történjen. A felhasználók használhatják az előre megadott beállításokat, vagy beállíthatnak személyre szabott megmunkálási paramétereket, hogy tökéletesen alkalmazkodjanak a különleges feladatokhoz is.

SMART Control technológia

A VZ500LH windows XP alapú, ergonomikus vezérlője egy 15,1″ LCD érintőképernyőn keresztül irányítható, emellett LAN kapcsolattal, USB csatlakozással rendelkezik, ami megkönnyíti az adatátvitelt a gépek között. A Heart NC programozó szoftverrel még költséghatékonyabb lehet a termelés, mivel a program 2 és 4 tengelyes megmunkáláshoz is alkalmazható.

Technikai paraméterek

X-tengely mozgástartománya500 [mm]
Y-tengely mozgástartománya350 [mm]
Z-tengely mozgástartománya450 [mm]
U x V tengelyek80 x 80 [mm]
Maximális munkadarab tömeg850 [kg]
Huzalátmérő0.10 ~ 0.30 [mm]
Maximális huzalsebesség420 [mm/sec]
Össztömeg3100 [kg]
Asztal föld feletti magassága930 [mm]
Befoglaló méretek2,300 x 2,590 x 2,440 [mm]

 

Forrás: Sodick

További infomáció:

Sodick gépek magyarországi forgalmazója az IC Hungary Kft.

A Sodick honlapja.

Megosztás
[
    ]