PLC és robot tökéletes integrációja

Az Automatica 2014 kiállításon a Beckhoff és a KUKA egy új, közös interfészt mutatott be. Ez egészen pontosan azt jelenti, hogy a TwinCAT 3.1 alatt futó PLC library már támogatja a KUKA mxAutomation interfészt is.

Az mxAutomation library használatával a parancsok a PLC-ről közvetlenül a KUKA robot KR C4 vezérlőjére küldhetők. Ennek köszönhetően pedig a vezérlő és a robot programozása minden eddiginél egyszerűbbé vált. A programozás egyetlen rendszerben végrehajtható, és semmilyen speciális robot programozási nyelv ismeretére sincsen szükség.

beckhoff_mxaut_1

A kommunikáció EtherCAT segítségével történik a TwinCAT EtherCAT master valamint a KUKA KR C4 vezérlő között, melyek egy EL6692 vagy EL6695 EtherCAT terminálon keresztül cserélnek adatokat. Ennek során a mozgást leíró parancsok a vezérlőtől a robot felé, míg az aktuális pozíció adatok a robottól a vezérlő felé áramolnak.

A hatékony és nagy teljesítményű kommunikációnak köszönhetően a PLC-ről a parancsok nagyon gyorsan eljutnak a robotig, ráadásul a PLC programozónak a robot pozíció adatai is mindig, közel valós időben a rendelkezésére állnak. A követlen kapcsolat és a fejlett funkciók segítségével akár olyan alkalmazások is megvalósíthatók, ahol nagy pontosságú szinkronizációra van szükség.

A TwinCAT 3.1 és az mxAutomation integrációja ezáltal egy forradalmi fejlesztés a PLC-robot együttműködés területén.

Forrás Beckhoff

Megosztás
[
    ]