Hogyan kell helyesen kezelni a hűtőfolyadékokat? V.

A hűtőfolyadék tartály tisztítása

Haas_hutofolyadek_kiemelt_5Haas Automation szakemberei a videósorozat ötödik részében a hűtő-kenő folyadék tartály és rendszer tisztításával, tisztán tartásával foglalkoznak. A hűtőfolyadékokkal kapcsolatos videósorozat első részében a szükséges eszközökkel ismerkedhettünk meg, a másodikban új feltöltés készítésével, a harmadikban az alacsony koncentrációjú hűtőfolyadék feltöltéssel, a negyedikben a magas koncentrációjú hűtőfolyadék feltöltésének részleteibe vezetnek be, míg a befejező, ötödik részben a tisztaságé és a tisztításé a főszerep.

Korábban már több korábbi cikkünkben foglalkoztunk a Haas Automation oktatóvideóinak bemutatásával (PUHA tokmánypofa megmunkálás, illetve tokmány csere és karbantartás). Ezúttal egy hosszabb sorozatban a helyes és alapos hűtő-kenő folyadék kezelését járták körbe egy technikusuk segítségével.

A videós oktatósorozat ötödik részében a szennyezett, baktériumokkal fertőzött, magas vízkeménységű hűtő-kenő folyadék okozta problémákról, illetve a problémák megoldásáról kaphatunk tippeket. Mit kell tenni, ha szagos, olajos a tartály? A videóban sok hasznos információt találunk!

Korábban Ertsey Gézát, az ECOOL szervizvezetőjét kérdeztük a hűtő-kenő folyadékokkal és helyes kezelésükkel kapcsolatban, a vele készített interjút EZEN a linken találhatják.

Forrás:haas.com