Alkatrész és szerszámgyártás OKOSAN, GYORSAN, STABILAN

Helyszín:
1116 Budapest,
Vegyész utca 17-25.

Időpont:
2014. december 3-4.

December elején a fémmegmunkálás három ismert szakértője, a japán-német szerszámgépgyártó DMG MORI és a szerszámspecialista Power Tools Kft., valamint a tervezői és megmunkálástervező szoftvereket forgalmazó Cad-Cam Solutions Kft. fog össze, hogy ízelítőt adjanak arról, milyen előnyöket jelenthet az alkatrész- és szerszámgyártás területén a fejlett 5-tengelyes marási megoldások bevezetése és alkalmazása.

dmgcam_4

Egyre több hazai üzem dönt 5-6-tengelyes megmunkáló központok beszerzése mellett, és még többen vannak azok, akik konkrét vásárlási tervekkel még nem rendelkeznek, de a piaci folyamatokat látva érzékelik a beruházás szükségességét. A DMG MORI, a Power Tools Kft. és a Cad-Cam Solutions Kft. éppen ezért az 5-tengelyes megmunkálásban a már gyakorlatot szerzett, és az e területtel csak ismerkedő szakemberek számára szervezi közös szakmai napját, amelynek fókuszában az 5-tengelyes marás áll. A két egymást követő napon, azonos tartalommal jelentkező rendezvény elsődleges célja az, hogy megismertesse a rendelkezésre álló szoftvermegoldásokat, szerszámgépeket, illetve szerszámokat és szerszámozási koncepciókat. A rendezvény mindezt élőben (a DMG MORI magyarországi központjában), komplett technológiai folyamatokon keresztül mutatja be.

A rendezvényre az alábbi regisztrációs adatlap kitöltésével lehet jelentkezni:

A december 3-i nap már elérte a maximális létszámot, de december 4-re még mindig lehet jelentkezni!

[gravityform id=”36″ name=”5-tengelyes formamarási bemutató”]

Sok jó tulajdonság kis helyen is elfér

dmgcam_3A demonstrációs gép a DMG DMU 75 monoBLOCK típusa lesz, amelyet kifejezetten az árérzékeny, ugyanakkor innováció központú ügyfelek igényeinek kielégítésére terveztek. Ebből adódóan a szerszámgép felszereltségéhez tartozik a legújabb öttengelyes szimultán technológia, a 60 férőhelyes szerszámtár, a 18 000 fordulat/perc-es főorsó és a fejlett CNC vezérlő. A DMU 75 monoBLOCK szerkezeti kialakítása feltűnően kompakt, alapterülete kevesebb mint 8 négyzetméter. Az ehhez társuló munkaterület X/Y/Z irányokban 750/650/560 mm, melyben akár 840 mm átmérőjű és maximum 600 kg tömegű munkadarabok is könnyedén megmunkálhatók. A lineáris tengelyek gyorsmeneti sebessége 40 m/perc, maximális gyorsulásuk 6 m/s².

A DMU 75 monoBLOCK dönthető körasztala megbízható alapot jelent a nagy kihívást jelentő szimultán öttengelyes megmunkálások esetén is. A rendszerrel elérhető minőség magáért beszél: 4 µm-en belüli átmérő pontosság, 8 µm-en belüli köralakúság és akár 0,4 µm Ra felületi érdesség. A szakmai nap résztvevői megismerkedhetnek DMG CELOS felhasználóbarát kezelőfelületével is, amelynek számos előnye közül az egyik, hogy a gyártás és a számítástechnikai részlegek összeköttetése révén akár 30%-kal hatékonyabb termelést biztosíthat a felhasználók számára.

Sok múlik a szerszámon

dmgcam_2A demonstrációs folyamat professzionális szerszámozásáról az 1997 óta forgácsolószerszámok forgalmazására szakosodott Power Tools Kft. gondoskodik. A cég – „fókuszban a teljesítmény” mottójához híven – az 5-tengelyes marásban is a piacvezető megoldást mutatja be a résztvevők számára, akik a CERATIZIT (gyorsmarás) és a KOMET (furatmegmunkálás), valamint a POWER TOOLS csúcsminőségű tömör keményfém szerszámok képességeiről is meggyőződhetnek. A megmunkálás maximális merevségét befogó oldalról a HAIMER zsugorbefogók garantálják. Ezen szerszámok kombinációja biztosítja az 5-tengelyes környezetben a legmagasabb megmunkálási paramétereket, és ezzel együtt a hatékonyságot is. E szerszámokkal a megmunkálási idők a rendkívül nagymértékben csökkenthetők. Megfelelő szerszámgép, CAM-szoftver és szerszám kombináció esetén pedig akár 12 m/min előtolással is lehetséges a nagyoló megmunkálás.

A Power Tools Kft. különleges telibefúró technológiájával további, eddig szinte ismeretlen előnyökhöz juthatnak a felhasználók, akik ezek birtokában az 5D-s megmunkálást világszínvonalon művelhetik, és versenybe szállhatnak a bonyolultabb feladatot jelentő megbízásokért is. A csúcsminőségű szerszámok képességiről az érdeklődők élő bemutatón győződhetnek meg.

A hatékonyság a tervezésnél kezdődik

A szakmai napon az érdeklődők felfedezhetik a TopSolid’Cam 7 szoftver képességeit, így például azt, hogy ezen új generációs CAM rendszer innovatív architektúrájának köszönhetően gyorsabb és biztonságos funkciók érhetők el, valamint a gyakorlatban is tapasztalhatják azt, hogyan hozhatók létre sokkal gyorsabban és pontosabban a szerszámpályák. A különféle CAD-rendszerekhez (Parasolid, AutoCAD, ACIS, IGES, Step, Catia v4, v5, Pro/E, UG, SolidWorks, SolidEdge, Inventor) is bemeneti interfésszel rendelkező TopSolid’Cam 7 újdonságai közé tartozik az intelligens, intuitív kezelői felület, a 64 bites alkalmazás, a több processzoros számítás. Továbbá az is, hogy az integrált CAD modulban pillanatok alatt tervezhetők új szerszámok, amelyeket egyből beszállítókhoz lehet rendelni. Az automatikus alkatrész megmunkálás felületi és fúrási sajátosság felismerés funkcióval (furatok, menetes furatok, zsebek, kontúrok, hornyok és egyéb elemek megmunkálása automatikusan) jelentős idő takarítható meg. A FreeShape eljárásnak köszönhetően pedig problémamentessé válik a nem tűrésezett modellek tűrésezett megmunkálása.

dmgcam_1

A valósághű szerszámpálya-szimuláció révén a hagyományos alapanyag-kezelés élethűbb, így sokkal egyszerűbben követhetőek a megmunkálások. A TopSolid’7-ben személyre szabott tudásbázis hozható létre, ami megkönnyíti a hasonló jellegű munkadarabok programozásának szabványosítását. A szoftver alkalmazásával egyszerűbbé vált a bonyolult MillTurn gépek programozása, lehetőség van G-kód előnézetre a szerszámpálya létrehozás közben, a gépkezelői lapok létrehozása pedig egyetlen kattintással megoldható az előre feltöltött dokumentum sablonok alapján. Lényeges, hogy a TopSolid’7 sok gyártó számára végre elhozza annak lehetőségét is, hogy az integrált CAD/CAM szoftverrel együtt egy teljes értékű termékadat-kezelő (PDM) rendszerhez is hozzájussanak, és ezzel átláthatóvá tegyék a mérnöki, az üzemi és az értékesítési munka dokumentációkezelését.

Program

09:30-10:00 Regisztráció
10:00-10:30 DMG MORI Hungary Kft. bemutatkozó előadás
10:30-11:00 Power Tools Kft. bemutatkozó előadás
11:00-12:00 Cad-Cam Solutions Kft. bemutatkozó előadás és CAM programozás
12:00-12:45 Ebéd
12:45-13:15 DMG MORI Hungary Kft. előadás: hatékonyság CELOS-szal
13:15-13:45 Power Tools Kft. előadás: a csúcsminoségu szerszámok előnyei
13:45-15:00 Cad-Cam Solutions Kft.: CAM-programozás
15:00-15:15 Szünet
15:15-17:00 Szakmai megbeszélések

 

Megosztás
[
    ]