Bemutatkozik az új Autodesk Nastran In-CAD

CAD-szoftverbe ágyazott fejlett gépészeti szimuláció

Az Autodesk Nastran In-CAD az iparágban elismert Autodesk Nastran megoldómodulra épülő, CAD-programba ágyazott végeselemes szimulációt biztosít.

Ismerje meg, hogyan felelhet az Autodesk Inventor programban felmerülő tervezési kihívásokra az új Autodesk Nastran In-CAD segítségével.

Előbb a csavarok vagy a fogaskerék hibásodik-e majd meg a terhelés alatt?

A differenciálmű főfogaskereke a házhoz van csavarozva, és ellen kell tudnia állni szélsőséges körülményeknek is. Tekintse meg, hogyan szimulálható ez a csavarkötés az Autodesk Inventor programban az új Autodesk Nastran In-CAD használatával.

Elég tartós-e a műanyag kézvédő, hogy ne törjön el?

A sövényvágó műanyag kézvédő pajzsának képesnek kell lennie nagy mértékű elhajlásra és alakváltozása, mielőtt eltörne. Tekintse meg, hogyan szimulálható ez a nem lineáris probléma az Autodesk Inventor programban az új Autodesk Nastran In-CAD használatával.

Képes-e a tervezett emelőkar a maximális súlyt megemelni anélkül, hogy kihajlana?

https://youtu.be/NLYGF6LDWxw

Az emelőkarnak egyszerre kell könnyűnek lennie, és meghajlás vagy kihajlás nélkül kell képesnek lennie a nehéz tárgyak emelésére. Tekintse meg, hogyan szimulálható ez a feltétel az Autodesk Inventor programban az új Autodesk Nastran In-CAD használatával annak biztosítása érdekében, hogy a tervezett kialakítás ne legyen veszélyes kihajlás szempontjából.

Csökkenthető-e a kerékpárvilla tömege anélkül, hogy az alkatrész kifáradás miatt tönkremenne?

https://youtu.be/bOs2B2BrEqU

A tervezett kerékpárvillának könnyűnek kell lennie, azonban bírnia kell a terhelést a kerékpár teljes élettartama során. Tekintse meg, hogyan szimulálható ez a kifáradási probléma az Autodesk Inventor programban az új Autodesk Nastran In-CAD használatával.

Meghibásodik-e fékezés közben a féktárcsa a magas hő miatt?

A fékberendezés magas hőfokot érhet el, ezért hőalakváltozás és -feszültség léphet fel a tárcsán. Tekintse meg, hogyan szimulálható ez a hőtani probléma az Autodesk Inventor programban az új Autodesk Nastran In-CAD használatával.

 

Forrás Autodesk forum

 

További, az Autodesk megoldásokkal kapcsolatos hírek, események, szakmai anyagok, esettanulmányok, tippek és trükkök valamint események és pályázatok bemutatása és ismertetése az Autodesk közösségi portálján, az autodeskforum.hu weboldalon.

Megosztás
[
    ]