AMADA FLW 4000 M3 – a lézeres hegesztés új korszaka

Az FLW 4000 M3 fiber lézer a lézeres hegesztés új korszakát jelenti. 4 kW-os fiber lézerével a rendszer olyan nagy pontosságú és jó minőségű hegesztésre képes, ami a korábbi CO2 lézerekkel nem volt elérhető.

A fiber lézer technológia lehetővé teszi az anyagtípusok és anyagvastagságok széles skálájának feldolgozását. A gép egy biztonsági kabinban működik, ami megóvja a felhasználót a fiber lézer által kibocsátott kis hullámhosszú sugárzástól. A hosszú szán használatának köszönhetően a hegesztési terület ~12 m2, így a rendszer képes hosszabb munkadarabok hegesztésére is.

flw_2

Az FLW a precizitás és produktivitás egy magasabb szintjét képviseli. Az AMADA fiber lézer technológiájának köszönhetően a kibocsátott hullámhossz a tizede a hagyományos CO2 lézerének. Ez teszi lehetővé, hogy olyan anyagokat is képes legyen megmunkálni, mint a sárgaréz és a vörösréz. Az új rendszer kiváló sugárminőséggel és energiatakarékos kialakítással rendelkezik, valamint karbantartása is egyszerűbb, mivel a rezonátor nem használ tükröket a lézersugár előállításához.

A többtengelyű robot egy a kabinon kívül elhelyezett vezérlőn keresztül irányítható, amely érintőképernyővel és felhasználóbarát kezelőfelülettel rendelkezik a könnyű használhatóság érdekében. 40_FLW_01A használni kívánt NC programok egyszerűen letölthetők a vezérlőre a céges hálózaton keresztül. A vezérlőben található egy optimalizált hegesztési paramétereket tartalmazó lista, amely jelentősen megkönnyíti a különböző alapanyagok feldolgozását. A vezérlő segítségével egy ütemterv is összeállítható, ami nagy mértékben csökkenti a munkák között eltelt időt, így növeli a gép produktivitását.

Az FLW Teaching Assist System (TAS) rendszere egy CCD kamera segítségével figyeli az optimális hegesztési pályától való eltérést, így az esetleges pozicionálási hibák könnyedén kiküszöbölhetők, és a folyamatos varratminőség minden egyes alkatrészen garantálható.

A robot és a pozicionáló asztal az FLW CAM szoftver segítségével, a vezérlőn keresztül, 3D-s környezetben programozható. A szoftver szimulációk futtatására is képes, ami megkönnyíti a hegesztési folyamatok programozását. A hegesztési műveletek során az FLW intelligens funkciói garantálják a kialakított varratok maximális minőségét. Az egyik ilyen funkció az NC autófókusz vezérlő, amely a fókuszáló lencse pozícióját mindig a vágási paramétereknek megfelelő, optimális helyzetbe állítja. Ez a funkció lehetővé teszi a termelékenység növelését, mivel sík felületen történő hegesztéshez lehetőség van vékonyabb lézersugár, a sarkak hegesztéséhez pedig vastagabb lézersugár használatára. Az autófókusz vezérlőnek köszönhetően ráadásul a különböző mélységekben történő hegesztés egyszerűen a lencse mozgatásával is megoldható.

Egy másik kulcsfontosságú sajátosság az AMADA által fejlesztett és szabadalmaztatott forgó lencse. Ez a különleges lencse a robot előrehaladó mozgása közben forgatja a lézersugarat, így akár nagy hézaggal rendelkező alkatrészek hegesztése is pontosan és hatékonyan kivitelezhető.

Ezeknek a különleges tulajdonságoknak köszönhetően az FLW kiemelkedően sima és gyors hegesztésre képes, maximális biztonság mellett. Egyedülálló technológiájának, és az AMADA által kifejlesztett innovatív megoldásoknak köszönhetően ez a gép ideális választást jelent a széles alapanyag és vastagság skálával rendelkező felhasználók számára.

Forrás: AMADA

További információ:

Az AMADA lézervágó és lemeztechnológiai gépeinek magyarországi forgalmazója az EPL-Tech Kft.

Megosztás
[
    ]