Akciós Amada optikai profilköszörű a TECNO.team kínálatában

A japán Amada-csoportba tartozó Tecno Wasino innovatív GLS-5T optikai profilköszörűje most akciós áron, közvetlenül a TECNO.team Kottingbrunnben található raktáráról érhető el. A 2013-as évjáratú gép teljesen új állapotban van, még sosem volt üzembe helyezve. Az akció részleteit illetően, vagy konkrét ajánlatkérés kapcsán forduljon bizalommal Thiery Tamáshoz, a TECNO.team hazai kapcsolattartójához.

A GLS-5T optikai profilköszörű különösen merev szerkezetével és hőkompenzált konstrukciójával emelkedik ki a versenytársak közül, melyekkel képes acél, keményfém és kerámia megmunkálására is. A váz egy kiváló minőségű öntött ágyból valamint egy szintén öntött asztal- és oszlopszerkezetből áll, ezáltal kiemelkedő stabilitást érve el. A kézzel hónolt, egyoldalú Turcite B-vel bevont dupla-V-megvezetések gondoskodnak a precíz vezetésről és a hosszú élettartamról. A gép köszörűorsóit a legnagyobb odafigyeléssel gyártják és egyensúlyozzák ki. A különlegesen nagyméretű asztalon több munkadarab is gazdaságosan, 400 löket/perc-ig egymást követően megmunkálható.

[youtube]ubUkWyB6sf0[/youtube]

A gép kiemelkedő pontosságáról a nagy felbontású, 0.05 μm-es mérőrendszerek, a súrlódásmentes megvezetések és a nagyszabású dimenzionált főorsó gondoskodik. A tengelyek legkisebb programozható léptéke 0.1 μm.

Ahhoz hogy a gépet egy nagyon szűk hőmérséklettartományon belül lehessen tartani, a hőmérséklet háztartásról egy ± 0,1°C-ént szabályozható léptékkel rendelkező olajhűtő berendezés gondoskodik. A köszörűorsó pótlólagos folyadékhűtése a hőmérsékletingadozásokat illetve az orsó- vagy oszloptest felmelegedéseket extrém módon alacsonyan tartja. A magas folyamatos sebesség egy kerámia orsócsapágy által lehetséges.

gls_1

A GLS-5T egyik legfontosabb előnye, hogy ultraprecíz alkalmazások széles körében, univerzálisan használható. Ez többek között annak is köszönhető, hogy a gép mind teljesen manuális, mind részben automata üzemben, vagy egészen 4-tengelyig interpoláló CNC-vezérlés által is vezérelhető.

A gépkezelőknek számos makroprogram áll rendelkezésére, melyekkel az egyes feldolgozási lépéseket egyszerűen össze lehet kötni. Ezáltal nyitott az út, hogy kevesebb CNC-re szakképzett személyzettel is teljesen kihasználható legyen a gép.

A rendszer vezérléséről egy Wasino-FANUC 18i CNC vezérlő gondoskodik, amelyet a Tecno Wasino gyakorlatorientált szoftverrel és felhasználóbarát kezelői felülettel látott el. A menüstruktúra egyszerű és logikus dialógus programozással van kialakítva. Sok standardfunkcióval és könnyen érthető makrókkal több programlépés összekapcsolható, ezáltal a kevésbé gyakorlott kezelők is gyorsan és biztonságosan használhatják a gépet.

A GLS-5T típus a felszereltség különösen nagy skálájával rendelkezik, ezáltal optimálisan összehangolható a mindenkori felhasználási céllal.

Technikai paraméterek:

Munkaterület  
Méret H x SZ x M [mm] 400 x 150 x150
Munkadarabasztal  
Munkafelület H x SZ [mm] 400 x 250
Hosszirányú mozgás [mm] 300
Keresztirányú mozgás [mm] 150
Projektor  
Képernyőméret [mm] 540 x 420
Állítható nagyítás [-] 20x / 50x
Megvilágítás (átmenő fény) 300 Watt / 24 Volt
Megvilágítás (ráeső fény) 500 Watt / 100 Volt
Főorsó:  
Köszörűkorong (külső-Ø x SZ x belső-Ø) [mm] 180 x 10 x 31,75
Fordulatszám [1/perc] 1.000 – 6.000/8.000/20.000
Köszörűorsó-motor  teljesítmény  [kW] 1,5
Köszörűorsó:  
Fokozatmentesen beállítható lökethossz [mm] 0-155
Löketszám per perc 30-400
Axiális hátszög +/- 15°
Radiális hátszög -2° és +20° között
Mozgástartomány X irányban [mm] 200
Mozgástartomány Y irányban [mm] 150
Fordulás szögben +/- 15°
Vezérlés:  
CNC-vezérlés Wasino-Fanuc 18i
Interpoláció lineáris és cirkuláris 2 tengely szimultán
Vezérelt tengelyek száma 4
Legkisebb inkrementális bevitel [mm] 0,0001
Legkisebb inkrementális mozgás [mm] 0,0001
Maximális bevitel [mm] +/- 9999,9999
Beviteli lehetőségek Kézi bevitel (MDI);
Teach-in-Playback;
RS232C-n (opcionális)
Méretek és súlyok:  
Gép befoglaló méretei (közelítőleg) H x SZ x M [mm] 1.760 x 1.750 x 2.115
Nettósúly tartozékok nélkül [kg] 4.500

Forrás TECNO.team

További információ:

Tecno.Team honlapján.

Kapcsolattartó:

Thiery Tamás
Tel.: +36 30 946 7147
Email: thiery@t-email.hu