Profitnövekedés a TRUMPF-nál

A ditzingeni lézerspecialista eredménye 61 százalékkal nőtt

Dr. phil. Nicola Leibinger-Kammüller Igazgatótanács elnöke

Dr. phil. Nicola Leibinger-Kammüller
Igazgatótanács elnöke

A TRUMPF csoport a június végén zárt, 2013/14-es üzleti évben jelentősen növelte nyereségét. Az adózás előtti eredménye 61,2 százalékkal, 248 millió euróra nőtt (előző év: 154 millió euró). Ezt a vállalat a ditzingeni éves beszámolójáról szóló sajtókonferencián hozta nyilvánosságra.

A jelentősen magasabb eredmény egyik oka a növekvő forgalom: a 2013/14-es üzleti évben a TRUMPF összesen 2,587 milliárd euró árbevételt ért el – a legmagasabb értéket a vállalat több mint 90 éves fennállása alatt. Szemben az előző év 2,343 milliárd eurós forgalmával, ez 10,4 százalékos növekedésnek felel meg. „A magas eredményünk mellett még fontosabbak a széles körben alkalmazott hozam- és produktivitásnövelési programjaink, melyek segítségével az elmúlt másfél évben még hatékonyabbak lettünk“, említette Dr. Nicola Leibinger-Kammüller, a TRUMPF igazgatótanácsának elnöke a sajtókonferencián. A TRUMPF forgalomarányos hozama 6,6 százalékról 9,6 százalékra javult.

A forgalomba első alkalmommal a felvásárlásokat is beszámították: „Az előző üzleti évben vállalatunkat a stratégiailag fontos helyeken, akvizíciókkal erősítettük“, nyilatkozta Dr. Nicola Leibinger-Kammüller. „Még akkor is, ha ezeket a különleges effektusokat kivennénk a számításokból, a forgalom a két és fél milliárd eurós küszöböt is meghaladná.“ Az elmúlt üzleti év legnagyobb felvásárlása a kínai Jiangsu Jinfangyuan CNC Machine Company Ltd. (JFY) szerszámgépgyár többségi tulajdonának megszerzés volt.

Tisztatér Bepillantás a CO2-lézerszerelde tiszatszobájába Ditzingen-ben

Tisztatér
Bepillantás a CO2-lézerszerelde tisztaterébe
Ditzingen-ben

A TRUMPF az új 2014/15-ös üzleti évben is folytatni kívánja az irányt: a döntő piacokon megerősíteni jelenlétét, illetve a fontos, jövőbe mutató technológiákat felvásárlásokkal erősíteni. Az éves beszámoló alkalmából a vállalat további két akvizícióról számolt be. Így a TRUMPF 51 százalékos többségi tulajdonrészt szerzett az indiai Chennai székhelyű szoftvergyártó India Metamation Software Pvt. Ltd. (IMM) vállalatban, valamint annak amerikai egyesül államokbeli, Reno, Nevada székhelyű leányvállalatában, a Metamation Inc. (USMM) vállalatban. A vállalat az egyik vezető cég a világpiacon a szerszámgépekhez fejlesztett szoftverek gyártásában.

Központ A TRUMPF központjának részlete Ditzingenben

Központ
A TRUMPF központjának részlete Ditzingenben

Ezenkívül a TRUMPF 80 százalék többségi tulajdont szerzett régi kereskedelmi partnerének vállalatában Törökországban, a KOZ Makina Sanayi ve Dış Ticaret A.Ş. cégben. A KOZ megvásárlásával TRUMPF a jelenlétét erősítette meg egy nagyon dinamikus gazdaságú országban, ami ebből adódóan a teljes régióra kihat.

A 2013/14-es üzleti évben a TRUMPF rendelésállománya 16 százalékkal 2,70 milliárd euróra emelkedett (előző évben: 2,33 milliárd euró). Az új belépéseknek és akvizícióknak köszönhetően a munkavállalók száma is emelkedett: a június 30-i fordulónapon a TRUMPF világszerte 10.914 munkatársat foglalkoztatott – 10 százalékkal többet mint egy évvel korábban.

További információ

A Trumpf Magyarország honlapján.

Megosztás
[
    ]